Video: Se billeder fra skyd høsten uge 31 samt ugens vinder

Læs om nogle af de spændende historier om høsten, der er kommet frem den seneste uge og se, hvem der vandt dennes uges konkurrence om bedste billede.

Selvom regnen flere steder har sat høstarbejdet på pause, har vi på Landbrugsavisen.dk i denne uge modtaget mange flotte billeder af årets høst. 

Ved Grindsted er det inspirerende og lærerigt for den kommende landmand Søren Nyhus at se andre landmænd høste.

"Det er altid rart at kunne følge med, for så kan du se, hvordan andre landmænd gør. Når naboen vander, så ved du, at så skal du nok også snart vande eller kan ringe rundt for rådgivning", siger Søren Nyhus.

20-årige Søren Nyhus er uddannet landbrugsmaskinmekaniker og har to år tilbage af uddannelsen, før han kan kalde sig landmand.

Når Ellen på syv år tager den lange tur fra København for at besøge farfar og farmors gård i Skive, er det ikke med sur mine. Tværtimod glæder hun sig til at komme væk fra byen og følge med i høsten, fortæller hendes far, Kasper Tollestrup.

I år var både hun og storesøster Asta afsted i fire dage og besøgte også bedsteforældrenes sommerhus. 

"Ellen ville gerne hjem og spise fredagsslik, men så sagde jeg, at bedstefar skulle ud og høste, og det ville hun hellere være med til. Når pigerne kigger på, danser de på halmballerne og vinker til ham, og det bliver han glad af at se", siger Kasper Tollestrup.

Det er ren nostalgi, når medlemmerne i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn tager hul på høstarbejdet. 

Hver sommer testkører de veterantraktorer, og forleden blev der i Øster Hæsinge taget hul på høstarbejdet med en traktor International McCormick og en selvbinder. Sidstnævnte sørger for at afskære afgrøden og binde den i neg.

"Der ligger en nostalgi bag gamle traktorer, og det kan vi sagtens samles om, hvor vi også bruger tid på at restaurere maskinerne og få dem til at køre. Så får vi et tilbageblik på, hvad landbruget tidligere har arbejdet med, og på den måde er vi med til at bevare historien", fortæller Erik Tvedskov

Ugens bedste billede er indsendt af Julie Kepp Larsen og viser høsten af vinterhvede på Bakkegården i Gerlev ved Slagelse på Vestsjælland. 

17-årige Julie Kepp Larsen bor på Bakkegården i Slagelse sammen med sine forældre Arne og Tina Larsen. Gården drives som et fritidslandbrug, da begge forældre har job ved siden af.

"Min far er lærer, og min mor er dagplejemor og hele familien hjælper til i høsten", forklarer Julie Kepp Larsen og fortæller, at hun selv har til opgave at køre korn fra. 

"Min storerbror er lige blevet uddannet landmand og arbejder fuldtid på en anden gård, så det er svært for ham også at nå at være med herhjemme. Vi høster jo allesammen i øjeblikket", siger hun. 

På bakkegården er de nu færdige med at høste de 55 hektar vinterhvede, som gav et udbytte på 9,5 ton pr. hektar. Næste afgrøde de skal igang med er byg. 

Motivet af gårdens nye Claas Lexion 550, der høster i aftensolen og med udsigt til storebælt, sikrer Julie Kepp Larsen ugens høstlagkage, som hun kan dele med venner og familie.

Ligger du inde med et godt, sjovt, smukt eller anderledes billede fra årets høst, kan du deltage via dette link: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs og raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, triticale, rug, havre og spinat til frø.
  • Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle