Video: Se billeder fra Skyd Høsten uge 35 samt ugens vinder

Høsten er igen i fuld gang efter nogle regnfyldte uger.

Endelig drev de fleste mørke skyer væk, så høsten rundt om i landet kunne fortsætte. Det er der kommet en masse skønne billeder ud af.

Det var et noget anderledes udbytte Per S. Mortensen fra Roskilde fik sig, da han forleden var i marken med sin Dronningborg 4500.

Det viste sig, at et løbehjul og en sort bold var blevet efterladt på marken og måtte lade livet, da Per S. Mortensen fik det tærsket godt igennem.

"Jeg tænkte, om det kunne være et blinklys fra en lastbil, der måske havde tabt det. Så lukkede jeg stenfælden op, og så kom der et hjul ud af klappen", siger Per S. Mortensen.

Dog fandt han kun det ene hjul og mangler stadig styret.

Ild i landen

Hos Rasmus Martensen har ugen været ganske forfærdelig. Da han var i færd med at tærske raps, ringede hans kæreste, Line Sand og fortalte at laden med årets halm og korn stod i flammer.

I første omgang troede Rasmus Martensen, at kæresten lavede sjov.

"Vi ved godt, brand kan opstå i høsten, men du tænker ikke, det sker for dig. Jeg parkerer mejetærskeren og kører hurtigst muligt hjem i traktoren. Men jeg var ikke længere væk, end jeg kunne se røgen", fortæller Rasmus Martensen.

Da han ankom, var brandvæsnet allerede på stedet til stede og igang med slukningsarbejdet.

Årsagen til branden kender de ikke endnu, men Rasmus Martensen fortæller, at de har mistet 600 rundballer, 30 bigballer og et skøn på 400 ton korn. Dog er alt kornet ikke brændt væk.

Kan ikke slippe høsten

Da Birthe Faber Rasmussen og hendes mand efter 33 år flyttede fra gården, kunne hun samtidig glæde sig over at henes søn og svigerdatter flyttede ind. Og især i høsttiden nyder hun at komme på besøg og tager også gerne med en tur i mejetærskeren.

"Jeg nyder at være med min søn ud at høste et par omgange i marken, så får vi samtidig snakket lidt om løst og fast. Erik fortalte mig, at han glæder sig meget til høsten hvert år, men han kan også godt glæde sig til at blive færdig. Trætheden begynder at melde sig", siger Birthe Faber Rasmussen.

Ugens vinder

Beslutningen om at flytte ud på landet viste sig at være det rigtige valg for Kasper Kirk på 26 år og kæresten Amalie Jensen.

"Vi boede seks år i Randers, og vi var trætte af byen og larmen, og da det blev muligt at leje gården, ville vi gerne på landet og få mere ro og natur", fortæller Kasper Kirk, der har boet på gården siden september.

Gården er ejet af hans far, Anders Lange, der bor på en anden gård med cirka 40 hektar og 25 Limousinekvæg. Med blot få meters mellemrum kan Kasper Kirk nemt hjælpe sin far med at høste eller se på kvægene dovne den i solen.

De røde Limousine køer, der slapper af i varmen, og bedriftens Claas mejetærsker i fuld gang med høsten, er motivet for uges vinderbillede, der er indsendt af Kasper Lange Kirk fra Mørke. Han kan nu invitere venner og familie på høstlagkage. 

 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle