Video: Se billeder fra Skyd Høstens tre første uger og læs om ugevinderen

De tre første uger af Skyd Høsten har budt på første høst af rødsvingel, engrapgræs, rajgræs og vinterbyg. Ugerne har også givet en del regn, som har sat pauser i høstarbejdet.

De første tre uger af Skyd Høsten 2020 er gået på held. Tiden har budt på rigeligt med vejrmæssige udfordringer hos landmændene rundt omkring i landet.

Alt for mange regnskyl har givet adskillige ophold i høstarbejdet. 

Det til trods er der blevet høstet en del, og de første fire vindere af 'Skyd Høsten først' er da også fundet. Det gælder afgrøderne rødsvingel, engrapgræsvinterbyg og rajgræs, men husk, at der stadig er 9 afgrøder tilbage at kæmpe om.

Den første ugevinder af en høstlagkage er også fundet. Det er blevet den 14-årige Magnus Emil Larsen, som fangede to New Holland mejetærskere i fuld sving med at høste engrapgræs på bedriften Dineshøj. Magnus Emil Larsens far, Anders Larsen, driver Møllegården, som er i driftfællesskab med Dineshøj.

"Har vi vundet? Det bliver Magnus Emil glad for - vi høster hele tiden, så kagen skal deles med holdet", siger Anders Larsen, da LandbrugsAvisen ringer med den gode nyhed.


Billedet oven for vinder den første skyd høsten lagkage i 2020.

Et lettere udfordret marklandskab

Regnen er skyllet rigeligt ind over land, men nogle har dog været heldigt ramt af regnen. På bedriften Grinsbæk i Juelsminde hos Hans Henriksen kom vandet nærmest på klokkeslæt hver lørdag eftermiddag i løbet af hele juni. Det passede godt til den 40 år gamle John Deere presser, der snildt klarer 6-7000 høballer om året.


Billedet er taget i uge 27 af Hans Henriksen fra bedriften Grinsbæk.

På vestsjælland på bedriften Aldershvile er det gået en smule mere trægt til på grund af regnen. De startede med at høste engsvingel en smule tidligere end normalt, netop for at mindske risikoen for unødvendigt mange pauser.


Billedet er taget af Peter Kamper, der driver Niløsegården.

På Rosenfeldt Gods blev mandskabet sat på prøve under høst af rødsvingel og hundegræs, da de ad fire omgange blev sat på pause af regnen.

"Det er irriterende med de her byger. Det tager også på folkene, at de skal starte op og lukke ned. De bliver frustrerede, for de vil jo også gerne præstere", siger K. G. Olsen, inspektør på Rosenfeldt Gods.

Frem mod weekenden ser vejret dog ud til at blive mere stabilt, lyder meldingen fra DMI. Så det bør give bedre betingelser for det fremtidige høstarbejde.

Skyd høsten-holdet på LandbrugsAvisen glæder sig til at modtage mange flere fine billeder og gode historier fra jeres høstarbejde ude i landet. Husk, at videoer også er meget velkomne.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2020 og læs mere om betingelserne for konkurrencen

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle