Video: Se de fine høstbilleder fra uge 30 og læs om ugens vinder

Det blev de fire generationer, der høster på den fynske bedrift Rødhavegaard, der løb af sted med sejren i denne uges Skyd Høsten konkurrence om en stor høstlagkage.

Det er den helt rigtige familie, der vinder ugens høstlagkage - de er i hvert fald glade for kage både før, under og efter høsten. 

"Det har været en meget glædelig besked for alle, at vi har vundet. Nu er vi så lige ved at finde ud af, hvilken dag vi skal nyde lagkagen. Vi er da også lidt spændte på, hvor stor en lagkage vi modtager", siger Malene Snedker Adamsen.

Det er Malene Snedker Adamsens svigerfar, der driver Rødhavegård på Fyn, hvor det i år er fire generationer, der er samlet til årets høst. Lille Johan på et år er nemlig med for første gang, og med hans to oldeforældre bliver det et høsthold i alderen fra 1-80 år.

Udover ugens vinderbillede, er der også flere afgrøder for første gang i år: vårbyg Spinat, vinterrughvidkløver, vinterhvede og vinterraps. På den baggrund mangler vi nu kun følgende tre afgrøder i kategorien Skyd Høsten først: havre, triticale og hestebønner.

Så kom høsten for alvor i gang

Det begyndte jo lidt trægt derude i høsten, hvor regn og blæst satte en stopper for arbejdet på mange bedrifter. Det er alle dog kommet godt efter med gode høstdage og fine udbytter.

Bornholm på Krusegård, gik ejer Jesper Jørgensen så langt, at han kaldte sit udbytte i vinterbyg det bedste nogensinde.

"Jeg tror ikke, at vi har høstet så godt i vinterbyggen før. Og det er til trods for et meget tørt forår, hvor vi så har fået vand senere igen", siger han.

I Aabybro på det lille fritidslandbrug Kærvang blev der også høstet vinterbyg med et ganske tilfredsstillende udbytte. Det var dog ikke udbyttet, men maskinen, der var i fokus. Bedriftens ejer Philip Hansen havde nemlig købt en gammel Sampo Rosenlew 410.

"Jeg er fuldstændig tosset med mejetærskere, så det var en kæmpe oplevelse at komme ud at køre på den. Det var jo svært at gå og vente på, at kornet blev klart", siger Philip Hansen.

På bedriften De Fire Gårde ved Varde havde de en 'god høst af flyvehavre' i år. Da ejer af bedriften Stefan Nielsen sendte familie og medarbejdere i marken, blev der samlet 20 sække flyvehavre.

"Lige den mark var særlig slemt angrebet. Ellers synes jeg ikke, vi har været hårdt ramt", siger Stefan Nielsen.

På Skovgaard Landbrug på Fyn var der højt humør på bedriften, selvom vinterbyggen var sået for vådt og derfor kun gav 5,2 tons per hektar. Oscar på otte år nød nemlig at hoppe i kornet fra gummigeden, hvilket gav smil på alles læber.

På Landbrugsavisen siger vi tak for endnu en dejlig uge fyldt med flotte høstbilleder og historier fra Danmark. Vi glæder os til at modtage mange flere.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020 , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle