Video: Se høstglimtene fra uge 31 og læs om vinderen

I en stille uge på høstfronten blev ugens vinder den 17-årige Jonas, der flittigt hjælper til i høstarbejdet hos sin onkel.

Høsten er den absolutte første prioritet hos 17-årige Jonas Christensen, der hvert år udskyder fødselsdagsfejringen for at høste, og som ikke mindst går direkte hjem og høster, selvom han har haft en lang dag på arbejde.

Han har bestilt vinderkagen til at ankomme på onklens bedrift, hvor han hjælper til hele høsten. Siden kagen er stor har Jonas Christensen inviteret mor, far og lillebror, mormor, morfar og en anden landmand samt hans familie.

"Men vi må se, hvordan vejret bliver. Lige nu driller regnbygerne os, så når solen skinner, skal vi i gang med at høste. Så hvis vejret er til det, må vi vente med kagen eller spise den i marken", siger Jonas Christensen.

Jonas Christensens egne forældre er ikke i landbruget, så han hjælper til på onklens bedrift Toftkjer, der driver 50 hektar planteavl. Han drømmer selv om at blive landmand og er netop optaget på Dalum Landbrugsskole, hvor han begynder 10. august.

Der mangler tre første-afgrøder i konkurrencen

Ugen har ikke haft flere vindere, for der har ikke været nogen første-afgrøder, men vi mangler stadig hestebønner, triticale og havre.

Det har generelt stået lidt stille på høstfronten. Vejret har været ustadigt, og mange har ventet på, at de næste afgrøder i rækken bliver helt klar til høst.

Egemarke Gods på Nordvestsjælland, forsøgte de at tage hul på 240 hektar hvede. Men på grund af en vandprocent på 22, blev de dog nødt til at udskyde høstarbejdet.

Andre steder i landet er der trods alt blevet høstet med lidt mere held.

På bedriften Gravergaarden på Fyn blev det til en noget usædvanlig høstmetode af strandsvingel. Frøene var modne, mens stråene var meget grønne. 

Afgrøden blev derfor toppet af med mejetærskeren, og der blev sat en stub på cirka en meter. Det er efterfølgende blevet underskåret med en skivehøster, luftet, revet sammen og skal afsættes som foder.

For Henrik Christensen på maskinstationen RK-Agri er der blevet presset baller i et væk. Han har rullet den gamle Ford 7810 årgang 1989 ud forspændt en Claas Variant 290 presser.

Det gik strålende, og der blev presset rundballer på 12 hektar vinterbyg uden besøg af regnbyger.

Et andet sted i landet på bedriften Tingstedgaard, skulle der også presses halm til den helt store guldmedalje. Martin Vingborg havde travlt med at samle halmen, inden regnen faldt, og så var der også en bagkant, der hed, at han skulle til at gøre klar til såning af raps.

Han fik derfor flittig hjælp fra egnens børn og hestepiger, så det hele kunne nås i tide.

På Landbrugsavisen har vi haft en hyggelig uge i selskab med jeres høstbilleder og gode fortællinger fra landet.

Høsten bliver heldigvis ved, så vi glæder os til endnu en uge, hvor der forhåbentligt kommer bedre vejr og høstklare marker til alle.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

video , Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle