Video: Se ni gamle Dronningborg høste på rad og række på Fyn

Varmen og tørken afholdte ikke ni Dronningborg-tærskere fra at høste ved Søndersø på Fyn.

Endnu en gang var der et særsyn ved Søndersø på Fyn i fredag.

Ni Dronningborg-tærskere høstede 40 hektar hvede over to en halv dag. Der var syv af mærket D-600 og to af mærket D-750. 

Det var Motor Veterantraktor Klubben Fyn, som afholdte den anderledes høst, hvor en af de tilstedeværende var Erik Tvedskov, som er pensioneret landmand og webmaster for klubben. 

”Det var rigtig varmt. Mange havde bar overkrop på maskinerne, og nogle af konerne havde sodavand med i istønder til førerne”, fortæller Erik Tvedskov. 

Oven i varmen er der også tørt. Og selvom maskinerne er synet og bliver repareret en gang om ugen, så var der alligevel to vandvogne med ude, hvis der skulle falde en gnist af maskinerne og tænde afgrøderne.

”Hver maskine havde også en brandslukker med. Men vi havde heldigvis ingen uheld”, siger Erik Tvedskov. 

Maskinerne er alle ejet af Keld Thomsen, og af medlemmerne er der to tidligere Dronningborg montører, så maskinerne bliver passet og plejet.

”Det er en hobby lige som alle andre, og vi har folk, som kommer fra Jylland for at kigge men også være med til at høste”, siger Erik Tvedskov. 

Næste gang maskinerne skal høste er allerede på lørdag, hvor der også bliver høstet med selvbinder. 

”Det er ren nostalgi. Det er nøjagtigt som at gå på Nyhavn og nyde historien”, siger Erik Tvedskov.

Se flere videoer her og her af høsten med Dronningborg.

Erik Tvedskov og Anniqa Pedersen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med deres indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle