Video: Se vinderen og indsendelserne for Skyd Høsten uge 31

Høsten er årets eksamen og en travl tid, men det er også familietid.

Ingen tid er så travl som høsten. Det er her, man som landmand hvert år eksamineres på vejrgudernes nåde med naturen som censor. Men det er også i høsten, at man rykker sammen.

Det har vi set i den forgangne uge af ’Skyd Høsten’ med billeder af børn, børnebørn og bedsteforældre. Og det er ganske enkelt skønt at se alle de familier, der får det bedste ud af den travleste tid. En travl tid, vi også har mærket på ’Skyd Høsten’, hvor vi har modtaget rigtig mange gode indsendelser.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Vinderen

Gode indsendelser, som vinderen har skullet findes iblandt.

Og af det stærke felt bliver det Kjeld Lauritsen, der render med ugepræmien på 1.000 kroner til Maykers. Det gør han med sit foto af børnebørnene, der spiser aftensmad i marken. Dermed er Kjeld Lauritzen også med til at vise, hvordan man også på slægtsgården Mejlby Vestergaard samles om høsten. Gården har, bortset fra mellem 1964 til 1979, været i Kjeld Lauritzens familie, siden oldemoderens forældre købte den.

De første

Også i denne uge er to afgrøder blevet skudt først. Den første var Kasper Mejnertsen, som høstede rug af sorten KWS Berado på familiebedriften Mejnerts på Vestsjælland.

Familien driver 1.200 økologiske hektar, og rugen stod foran en tur i gennemløbstørreri for at sikre faldtallet, da Mejnerts selv maler mel i Mejnerts Mølle. De 7,8 hektar kvitterede med 4.880 kilo per hektar og en vandprocent på 19,8. Det er desuden anden gang i høsten, at Kasper Mejnertsen kommer først. Sidste gang var med hvidkløveren.

Den anden afgrøde, der blev skudt først, var vårhavren, som Allan Aabling ved Vadehavet klarede. Han havde sået sin økologiske Domanik midt i marts, da han havde på fornemmelsen, at en tidligt sået vårhavre i sandjord ville give bedre rodvækst og tørkeresistens.

Og det kan tyde på at han fik ret, for udbyttet endte mellem 50 og 52 hektokilo per hektar. Og så var det ovenikøbet så rent, at Allan Aabling ikke regner med at bruge sit renseanlæg i år.

Ældre maskiner

Landmænd er som få gode til at holde traditioner i hævd.

Det så vi i den forgangne uge, hvor Stig Wester høstede med en bugseret Dronningborg 600 og pressede med en sjælden Sgorbati fra Italien.

Også hos Lis og Aage Bech på AnneXgaarden kom traditionerne frem. »Oldemors presser« er blevet hentet fra Lis´ 86-årige mors familiebedrift til sin første høst i 25-30 år. En høst, som hele familien samles omkring. Nu med et minde fra den gamle slægtsgård.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

video , Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle