Video: Stor kvægbedrift høster med bugserede mejetærskere

På Frydendal Jersey kommer høsten i hus med to gamle bugserede mejetærskere. På den måde sparer bedriften at hyre en maskinstation.

På Frydendal Jersey ved Aars i Nordjylland høster de på en lidt anderledes måde - det er nemlig ikke en stor, moderne mejetærsker, man ser på marken. Det er to bugserede mejetærskere fra Deutz-Fahr i stedet for.

På en god dag kan de to Deutz-Fahr bugserede mejetærskere høste 10 hektar, mens de er spændt for en Deutz-Fahr 4.47 traktor og en Deutz-fahr Agrotron 106 traktor. Normalt høster de en hektar i timen på gården Frydendal Jersey, som har 700 malkekøer og driver 450 hektar afgrøder.

”Det startede som et projekt med en enkelt bugseret mejetærsker for sjov. Så regnede vi på det, og det var faktisk billigere end at hyre en maskinstation til det. Så vi fandt en gammel mejetærsker mere i god stand på Gul & Gratis”, fortæller Nikolaj Jakobsen, som arbejder på bedriften og er søn af ejer Anders Jakobsen.

Den ekstra mejetærsker kostede 15.000 kroner, men de penge var hurtigt tjent ind.

”Det er lidt langsommere, og det er lidt anderledes end en selvkørende. Man sidder langt foran, og man har ikke helt samme overblik som i en stor mejetærsker. Men ellers går det bare derudaf”, siger Nikolaj Jakobsen.

De høster omkring 50 hektar vårbyg med cirka 5,6 ton per hektar med 14 til 15 procent vand. Frydendal Jersey har ikke en normal mejetærsker. I stedet bruges de to bugserede mejetærskere, og det tager mellem fire til fem dage at høste det hele.

”Det er ret nemt at køre med dem. Vi hjælper hinanden med at indstille dem, og så kører det bare”, siger Nikolaj Jakobsen, som får hjælp af høsten af sin far og lillebror, hvor sidstnævnte arbejder på en bedrift tæt på Frydendal Jersey.

I alt driver Frydendal Jersey 450 hektar afgrøder med græs, majs og byg. De hyrer en maskinstation ind for at snitte majsen, og græsset skårlægger de selv.

Nikolaj Jakobsen deltager i "Bedste Høstvideo" med sin indsendte video.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

 

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle