Video: Gammel maskinpark tager roer op

Ældre maskiner kom til live, da der blev holdt roedag i Hundelev.

Tidligere på året skrev vi om Jakob Mølhus Jørgensen og hans far Kresten Mølhus Jørgensen, der sammen med nogle bekendte høstede med gamle Dronningborg- og Ferguson-maskiner. 

10. november var de på spil igen, da den årlige roedag i Hundelev og omegn blev afholdt.

”Den har været holdt i flere gange, men i år var det min far og mig, der endte med at arrangere”, fortæller Jakob Mølhus Jørgensen. 

”Normalt er der åbent skue, hvor alle kan dukke op og vise og prøve deres grej. Men i år lavede vi invitationer til nære venner og bekendte, som vi vidste havde noget ordentligt grej”.

Jakob Mølhus Jørgensen fortæller om en hyggelig og fornøjelig dag med 26 deltagere, rigeligt med snak samvær og 200-300 tilskuere. 

Støtteforeningen for Hundelev og omegn havde i dagens anledning stillet op med et cafeteria, hvor der kunne erhverves pølser, sodavand og kaffe. Desuden havde støtteforeningen for 120 kr. pr deltager lavet morgenmad, frokost og kaffe til deltagerne. 

”Så kan vi støtte med de penge, og samtidig komme ud og vise vores grej, dyrke vores hobby og få en masse god snak”, siger Jakob Mølhus Jørgensen, der til dagligt er landmåler og projektleder. 

Forskellige maskiner og lavt udbytte

Modsat høstarrangementet var vognparken ved roedagen noget bredere. Men Jakob Mølhus kan dog meddele, at der blandt det deltagende maskineri var: 

En Buch i 400-serien
En Ford 5000 med en Taarup aftopper
En IH McCormick 
En Nuffield med Taarup aftopper med Taarup højtipvogn
En Leyland 272 med roeslæde

Og selv havde han sin Ferguson 153, med en Rational bugseret roeoptager, som han fandt for to år siden i et læhegn og siden satte i stand. 

Som sin søn lægger Kresten Mølhus Jørgensen også vægt på al samtalen og hobbyaspektet af arrangementet.

”Vi stillede med fem traktorer med seks chauffører, og jeg nåede faktisk ikke selv at køre. Jeg gik og snakkede og samlede spildroer, men jeg hyggede mig ganske godt”, siger Kresten Mølhus Jørgensen.

Han kan desuden berette, at landmanden, der havde stillet de fire hektar roer til rådighed, var godt tilfreds med at de blev taget op. Men at roerne var meget små.

”Jeg tror. de gik til i tørken. Men han tog, hvad der var, det er man jo nødt til”, afslutter Kresten Mølhus Jørgensen. 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.