Video: Traktor spiller Robbie Williams mod krondyr i marken - ser ud til at virke

På Baldershave Landbrug har der været bøvl med krondyr i kartoffelmarken. Det har man fundet en effektiv løsning på - indtil videre.

Søren Søndergaard, formand for Sagro og ejer af Baldershave Landbrug har bøvlet lidt med et par krondyr, der godt kan lide kartofler.  Først prøvede han at sætte nogle plastikstrimler op til at skræmme dem væk med, men de virkede kun et par dage.

Så fik hans far en ide, der ser ud til at virke. 

Nu har Søren Søndergaard nemlig sat en traktor i marken til at spille radio for kronhjortene hver nat for at forsøge at holde dem væk.

"I øjeblikket er det kun to dyr, en hind og en kalv, der er blevet lidt glade for at gå i kartoflerne, så det med traktoren er også lidt for at forebygge, at flere skulle få ideen med kartoflerne", siger Søren Søndergaard.

"Det er en kombination af taleradio og musik, vi bruger, og vi hører mest P1 og P4 her, så det er det, vi har prøvet med".

Han fortæller, at den plagede mark er en lille kartoffelmark med fire forskellige sorter til fremavl, og derfor må sorterne ikke blive blandet sammen. 

Artiklen fortsætter nedenfor videoen.

Tidligere har Søren Søndergaard haft flere kartoffelmarker på bedriften. 

"Krondyrene er vilde med kartofler, og tidligere hev de også plastikken af kulerne i marken, når vi havde lagt det, og tog kartoflerne" siger han. 

Skal oplades hver dag

Indtil videre har traktoren stået på marken og spillet om natten i en uge. 

"Der går mindst en måned, før kartoflerne er klar til nedvisning, og så skal vi have dem op senere, så det er lidt bøvlet, men sådan er det jo", siger Søren Søndergaard. 

Når traktoren har stået og spillet musik hele natten, skal den lige ind og have opladet batteriet. Traktoren skal ikke bruges på andre ting lige nu, så den er fri til 'arbejdet'.

Stigende problem

På Baldershave, i Randbøl mellem Billund og Vejle,er det ellers mest grise, familien gør sig i, med 1.100 søer, 35.000 slagtesvin full-line fordelt på seks gårde, men de driver også og 925 hektar planteavl.  

Problemet med krondyr er stigende i området, fortæller Søren Søndergaard. 

"Vi er sådan lidt splittet, for vi synes jo også, de er flotte at se på", siger han. 

Emneord

video , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle