Video: Veterinærchef - aflivning af mink vil tage måneder

Aflivningen af de mange mink vil sandsynligvis tage måneder, vurderer Flemming Kure Marker, veterinærchef i Fødevarestyrelsen. Minkavler føler sig dårlig behandlet.

Torsdag gik de første aflivninger af mange tusinde mink i gang i Nordjylland. Flemming Kure Marker er veterinærchef hos Fødevarestyrelsen i Nordjylland og er øverste ansvarlige myndighed for aflivningerne i blandt andet byen Gjøl.

I interviewet fortæller han blandt andet, hvordan aflivningerne foregår, hvor længe han forventer, aflivningerne vil stå på og hvilket sikkerhedsudstyr de har på. 

Flemming Kure Marker erkender også, at situationen er trist for landmændene, og at de ikke er tilfredse.

En af dem er minkavler Poul Frederiksen, der var den første til at få besøg af Fødevarestyrelsens "slagtehold". Han var så utilfreds, at han i første omgang nægtede adgang til minkfarmen, indtil politiet mødte op på bedriften.

"Hvis myndighederne virkelig vil det her, så skulle de være mødt op for to uger siden, da minkene var syge. Nu er de raske, fortalte Poul Frederiksen, der også føler sig uinformeret om situationen omkring nedslagtningen.

Se mere i indslaget. 

Emneord

coronavirus mink , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle