Vidste intet om høns: Nu er han årets unge landmand

Henrik Pihl Winterø er årets unge landmand, efter succesfuldt at have overtaget en ægproduktion på Fyn.

Egentlig passede han kalve, men via et opslag i avisen fandt Henrik Pihl Winterø et landbrug med burhøns på Fyn, som han endte med at overtage.

Nu, præcis to år senere, kunne den 33-årige landmand onsdag lade sig kåre som årets unge landmand ved Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.

På Henrik Pihl Winterøs bedrift er burhøns blevet til skrabehøns, og produktionen har sorte tal på bundlinjen. Og nå ja, så fik han og konen et barn undervejs.

Landmanden vandt foran mælkeproducent Simon Tang Nielsen og Henrik Bovbjerg, der har økologiske avlssvin.


De tre nominerede til årets unge landmand i form af Henrik Pihl Westerø, Henrik Bovbjerg og Simon Tang Nielsen. Til venstre Lars Kronborg fra Gjensidige og til højre Martin Merrild fra L&F. Foto: Torben Worsøe

kernesund forretning

Prisen fik han overrakt af Landbrug & Fødevarer-formand Martin Merrild og direktør i Gjensidige Lars Kronborg.

"Årets unge landmand turde ikke alene satse, men også gøre op med hvilket type landbrug, han skulle dyrke. Han kastede sig ud i et helt nyt område og driver i dag en kernesund forretning med udviklingspotentiale", sagde sidstnævnte.

Merrild supplerede:

"Det var stærke kandidater, men din historie om at finde et landbrug i en annonce i avisen kunne vi ikke helt stå for", sagde han og fortsatte:

"At konen så bliver så forelsket i haven, at du kaster dig ud i at arbejde med de små dyr, det er en god historie".

et par særlige tak

Overtagelsen af ægproduktionen skete i samarbejde med den tidligere ejer, og han fik en kærlig tanke med på vejen. 

"Det her har været afhængigt af et sammenspil, og det er to, der har villet det i fællesskab," sagde L&F-formanden.

Årets unge landmand selv havde bare en enkelt person at takke, nemlig Dennis Andreasen, virksomhedskonsulent hos Centrovice.

"Han har troet på hele vejen i det her forløb og har fra start troet på, at vi kunne få en god forretning op og stå. Tak for det", sagde Henrik Pihl Winterø.

Konkurrencen afholdes i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Landbrugsmedierne og forsikringsselskabet Gjensidige.

Emneord

Delegeretmøde 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle