Vidunderdæk rullet ud i Skandinavien

Michelin EvoBib fik nordisk premiere på Borgeby. Med en unik konstruktion klarer dækket sig godt på både vej og i mark.

Det er et slags 2-i-1 dæk og bryder med tidligere tiders problemstilling om enten at have et dæk, der klarer sig godt på vejen eller i marken. EvoBib-serien fra Michelin kan begge dele.

Lanceret på Sima i februar og nu rullet ud på Borgeby Fältdagar har dækket officielt fået Skandinavisk premiere.

»Det er første gang, vi viser det nye dæk i Skandinavien. Leveringsstarten er i begyndelsen af 2018,« fortæller Åge Boller, teknisk chef for de nordiske lande hos Michelins landbrugsdivision.

Landmænd får flere muligheder for at bekæmpe rotter 16. november · 16:09

EvoBib kendetegnes ved et særpræget dækmønster, der samtidig er forskelligt afhængig af dækkets lufttryk. Ved højt lufttryk på vejen er kun det inderste af dækket i kontakt med vejen, mens det ved lavt dæktryk både flader ud i bredden og i længden, hvorved et ekstra sæt ribber på kanten af dækket kommer i kontakt med jorden.

Med andre ord: Flere timers holdbarhed på vejen og mere trækkraft i marken.

Michelin forventer, at det nye EvoBib kommer til at koste et sted mellem 10 og 15 pct. mere end et tilsvarende traditionelt dæk i samme dimension. I første omgang kommer dækket i dimensionerne 710/70 R42 og 600/70 R30 - begge som VF-dæk, der står for Very High Flexibility, og som betyder, at dækket kan klare op til 40 pct. højere belastning ved samme dæktryk i forhold til et traditionelt dæk i samme størrelse uden VF.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu