Vietnam bløder fortsat svin som følge af afrikansk svinepest

Næsten fem mio. svin er døde efter udbrud af afrikansk svinepest i Vietnam. Landet har samtidig øget sin import af kyllingekød.

Seks måneder efter Vietnam fik de første udbrud af afrikansk svinepest er antallet af døde svin vokset og vokset.

De seneste opgørelser viser, at der nu er 4,7 mio. svin i Vietnam, som er døde eller slået ned på grund af udbruddene af den frygtede svinesygdom.

Ifølge Markedsnyt for grisekød er landets samlede svinebestand hårdt ramt af sygdommen.

Bestanden er ved udgangen af juli opgjort til 22,2 mio. styk. Det er angiveligt en nedgang på 18,5 procent i forhold til december 2018.

Der ventes at være et underskud på 500.000 tons svinekød i Vietnam som følge af sygdomsudbruddene i perioden fra juli 2019 og frem til starten af 2020.

Den mindre svinebestand er en del af årsagen til, at Vietnams import af majs fra USA er dykket kraftigt i år.

Ifølge Asian Agribusiness er der i årets første seks måneder blot importeret 65.000 tons majs fra USA mod 1,5 mio. tons i samme periode sidste år.

Forklaringen på det store fald er også, at majsimporten fra USA udfordres af en kraftig konkurrence fra andre udbydere i Sydamerika.

Udbruddene af afrikansk svinepest i Vietnam har også haft den konsekvens, at landet har øget importen af kyllingekød.

Første halvår af 2019 har resulteret i en import af kyllingekød på 142.190 tons mod 128.000 tons for hele 2018.

Importen af kyllingekød kommer primært fra Brasilien, USA og Sydkorea. I 2018 stod USA for cirka halvdelen af Vietnams import af kyllingekød.

Ifølge formanden for Vietnams sammenslutning for kyllingeproduktion er prisen på det importerede kyllingekød blot det halve af lokalt produceret kyllingekød.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle