Vigtigt, at vi selv tør give bud på fremtiden

Hvad er der med de banker? Og prognoser?

Vi hører det hele tiden og fra alle typer af brancher: Det er svært at låne penge i de danske pengeinstitutter, og kravene er skarpe.

Pengeinstitutterne i Danmark nærmer sig den endelige indfasning af EU-reglementerne for udlån etc. (BASEL-reglerne), som indfases frem mod udgangen af 2019. Reglerne regulerer bankernes kapitalforhold og skal medvirke til at undgå en overophedning af bl.a. risikable udlån.

Bankerne anno 2017 er fortsat optaget af forretningsmæssige risici og finansielle risici på de engagementer, der bevilges – enten gennem nyetablering af kassekreditter og/eller langfristede lån, eller ved at nuværende bank kan medvirke til at udvide de eksisterende kreditfaciliteter for at skabe vækst f.eks. gennem opkøb.

 

Selvom krisen måske er overstået, er der markant ændret på opfattelsen af, hvilke risici (hvis nogen overhovedet) banker er parate til at tage – og det stiller større krav til virksomhedernes egen dokumentation og delvis egen finansiering af vækst.

 

Her er det vigtigt, at en given branche selv er med til at give sit bud på, hvad fremtiden bringer, så banken kan træffe beslutninger om udlån på et oplyst grundlag. I Dansk Maskinhandlerforening har vi gennem en årrække publiceret vores nøgletal, som vi også bruger som grundlag for en oplyst dialog med relevante banker. Dette bliver positivt modtaget. Det er vigtigt, at en branche giver sit eget, realistiske, bud på fortid og fremtid (og har en holdning), så andre ikke tager teten og sætter dagsordenen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.