Viking Genetics snupper Danish Crown-chef til ny topstilling

Efter 8 år i spidsen for Danish Crowns økodivision Friland, får Henrik Biilmann nyt job.

Efter næsten syv år som administrerende direktør hos Friland A/S, har Henrik Biilmann valgt at opsige sin stilling. Fratrædelsen træder dog først i kraft d. 31. januar.

"Det har været en af de sværeste beslutninger i min karriere, og det er meget vigtigt for mig at understrege, at min opsigelse ikke er et fravalg af Friland. Jeg har fået et tilbud fra anden side, som er det helt rigtige for mig, der hvor jeg er i min karriere netop nu", udtaler Henrik Biilmann.

En nøglevirksomhed

I stedet skal Henrik Biilmann være ny direktør i Viking Genetics, foreningen for kvægavl, der de seneste måneder har søgt efter ny direktør efter Rex Clausager i sommer valgte nye udfordringer.

Her anser Henrik Biilmann ifølge en pressemeddelelse fra sin nye arbejdsgiver Viking Genetics for at være "en nøglevirksomhed i udviklingen af en rentabel og bæredygtig kvægsektor".

Hos Viking Genetics glæder man sig ikke overraskende til at møde den kommende direktør på kontorerne.

"Vi Det har været vigtigt for os at finde en ny administrerende direktør, som både forstår og respekterer vores stærke rødder i andelsbevægelsen og samtidig kan videreføre VikingGenetics konstante innovative og kommercielle udvikling. Med sin erfaring fra Arla og Friland, har Henrik bevist evnen til at skabe resultater i landmandsejede andelsforeninger”, udtaler bestyrelsesformand i VikingGenetics, Lars-Inge Gunnarsson og tilføjer:

“Vi har haft en stærk gruppe af kandidater til stillingen, hvilket har gjort os i stand til at vælge en erfaren direktør med stærke lederegenskaber. Fra sin stilling hos Friland, har Henrik også erfaring i at positionere et brand med fokus på bæredygtig produktion, hvilket vi ser som et godt match til VikingGenetics’ ambitioner.”

Balance mellem kommerciel drift og involvering af ejerne

Peter Fallesen Ravn, der er bestyrelsesformand i Friland A/S, ønsker Henrik Biilmann held og lykke fremover.

"Der er ingen tvivl om, at jeg er ærgerlig over Henriks beslutning, for vores samarbejde har været både godt og loyalt. Henrik har formået at balancere det kommercielle samtidig med, at han har i høj grad har formået at involvere leverandørerne".

Friland går nu på jagt efter en ny direktør.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle