Vil have kampvalg mellem unge landmænd

LandboUngdom fejrer 50 års jubilæum til årsmøde.

Når LandboUngdom inviterer alle medlemmer til årsmøde d. 2. april på Grindsted Landbrugsskole, så er der både jubilæum og formandsvalg på agendaen.

Men der vil ikke være afholdt kampvalg - for agerende formand Peter Kock er eneste kandidat til formandsposten.

"Jeg synes, det er lidt ærgerligt at vi ikke får et kampvalg. For demokratiets skyld, og for at få mere debat om, hvordan LandboUngdom skal forme sig, så er flere kandidater sundt," siger Peter Kock.

Han har hidtil været næstformand, men blev udpeget af bestyrelsen som formand, efter Svend Nygaard sidste år købte egen gård og trådte tilbage. Nu står Peter Kock til at blive valgt formelt af årsmødet - men altså uden andre kandidater.

Jubilæumsfest

Årsmødet bliver samtidig starten på fejringen af LandboUngdoms landsorganisations 50 års jubilæum. Derfor har ledelsen besluttet, at Årsmødets store jubilæumsfest i år kun skal koste 50 kr. at deltage i.

Video: Sådan klarer dansk verdenspremiere sig på den store sceneMaskiner 17. november · 14:34

"Vi synes bestemt, at der er noget at fejre i år. 50 års jubilæum er en milepæl i enhver forenings liv, og i et jubilæumsår er det også naturligt at kigge indad for at se, om vi har den forening, som vi gerne vil have. Derfor vil vi også bruge året på at udvikle LandboUngdom, så vi kan få en endnu bedre forening," fortæller Peter Kock.

God økonomi

Peter Kock, kan i år se frem til et meget interessant økonomipunkt.

"Det ser ud til, at vi på Årsmødet kan præsentere et rigtig flot regnskab for 2015. Det er resultatet af de initiativer, som vi igangsatte for tre år siden i forhold til struktur- og organisationsændringer. Det har været nødvendigt for LandboUngdom, at lave et godt resultat, så vi igen har lidt på kistebunden, hvis der skulle komme dårlige tider igen. Det er ikke mere end et par år siden, hvor vi sad med alvorlige økonomiske udfordringer, så derfor er jeg rigtig glad for, at vi har fået en stabil økonomi i LandboUngdom," siger Peter Kock.
 

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu