Vildsvin fanget på video: "Største flok vi har set"

Der er ikke før blevet rapporteret om så stor en flok vildsvin, som for nyligt blev filmet nær Øster Gejl i Sønderjylland.

Havde den 23-årige landmand Kevin Thimsen haft kaffe med i marken, havde han fået den galt i halsen, da han for nyligt var ude og skårlægge en græsmark nær Øster Gejl i Sønderjylland. 

En stor flok vildsvin kom nemlig pilende hen over marken, og den unge landmand fandt hurtigt mobilkameraet frem, hvorefter LandboSyd lagde videoen ud på sin Facebook-side.

"Det var helt vildt. Jeg har aldrig set vildsvin i levende live, så adrenalinen pumpede, fordi det var så stor en flok", siger Kevin Thimsen, der arbejder på maskinstation, og fortsætter:

"Jeg har hørt om folk, der har set vildsvin, men der er ikke nogen, der har dokumenteret så stor en flok, så det var lidt fedt, at jeg nåede at få telefonen frem".

Fra selve Øster Gejl er der cirka seks kilometer til den tyske grænse, og dermed er vildsvinene trængt et pænt stykke ind på dansk grund.

Er sandsynligvis kommet fra Tyskland

Det er første gang, at så stor en flok vildsvin er rapporteret i Danmark, oplyser den lokale vildtkonsulent ved Naturstyrelsen, Klaus Sloth, der har anslået antallet af vildsvin på videoen til at ligge på 17 voksne og 4 smågrise - eller frislinge, som det kaldes.

"Vi har tidligere set mindre flokke i området nær Grænsen, men vi har aldrig set en flok i den her størrelsesorden før", siger Klaus Sloth.

Lokalt forsøger man at overvåge de vildsvin, der befinder sig i området, og flokken her virker ikke bekendt for vildtkonsulenten. Det kan være mindre flokke, der har slået sig sammen, fordi brunsten nærmer sig.

"Men min vurdering er, at det er en flok, der er kommet sydfra. Vi så en større flok i foråret med mange frislinge, men der var spraglede farver i blandt, og de her ser alle ud til at være mørke, så det er sandsynligvis nye vildsvin", siger Klaus Sloth.

Godt fødegrundlag

I området har man etableret foderpladser, hvor vildsvinene gerne skal komme, så man kan få dem beskudt, men det er svært lige nu, hvor fødegrundlaget er ret godt.

Udover nedfaldne frugter, lever vildsvinene blandt andet i majsmarker, hvor der er masser af modne kolber.

"Vildsvinene bliver skubbet lidt rundt lige nu, fordi der bliver høstet majs på livet løs. Jeg tror også, det er derfor, vi ser den her flok løbe over græsmarken", siger Klaus Sloth.

Graver mark op

Det er første gang, Kevin Thimsen ser vildsvin i live, men det er ikke første gang, de har krydset hans vej. En nyudlagt græsmark blev gravet godt og grundigt op af af vildsvin, fortæller han.

Det er ikke usædvanligt syn, lyder det fra vildtkonsulent Klaus Sloth.

"Vildsvinene kan godt lide rødder og insekter som eksempelvis stankelben, og det kan de finde i græstæppet. De pløjer det hele op, og man ikke er i tvivl, hvis man har haft besøg af vildsvin på sin mark, golfbane eller have", siger han.

Kevin Thimsen afleverede straks video og oplysninger til Klaus Sloth, efter han så vildsvinene. Og det er den korrekte fremgangsmåde.

"Vi vil gerne have så mange oplysninger overhovedet, så vi kan forsøge at gøre noget. Derfor beder vi om, at folk rapporterer til os, så snart de ser vildsvin".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle