Vildt-nabo jagter mejetærskeren

Det er ikke nemt at være fasan, når man konstant bliver forstyrret af mejetærskeren.

Hos Arne Vang, på Stenhøjgård i Faxe, har de en nabo, der er knap så glad for at høre mejetærskeren. Faktisk bliver naboen så gal, at han indimellem løber efter mejetærskeren. 

Det lyder måske som det rene vanvid, men når naboen er en sort fasan, så kan Arne Vang og hans naboer ikke andet en trække på smilebåndet af det.

"Fasanen holder til ved en bæk, som løber gennem vores mark. Den er ikke tam og ejes ikke af nogen, men kommer løbende, når den hører traktoren og løber efter den, som om den ikke vil have, at den skal køre der," oplyser Arne Vang og fortæller at den dog ikke er til mere gene, end at hans naboer fodrer den om vinteren.

På billederne kan man se den sorte fasan, som Arne Vangs naboer har døbt Kasper, sidde på både traktor og halmballevogn. 

Arne Vang ejer Stenhøjgård og gården har været ejet både af hans morfar og hans forældre.  

"Vi lavede et interessentskab i 1978 og overtog senere det hele i 1985," oplyser Arne Vang, der driver 14 hektar med havre, vinterbyg og vinterhvede.

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlige juleænder 14. december · 15:56

Ved siden af landbruget har Arne Vang også sit tømrerfirma, "Stenhøjgård tømren", som han i år har kunnet passe, når regnen drillede.

"Alt  korn er lagt ind på planlageret. Familien er god til at hjælpe med halmen, der køres ind som Morten Korch baller til halmfyret. Vi bruger en lille brugt Massey Ferguson 20 mejetærsker, en Velger 52 halmpresser,  to Massey Ferguson traktorer, en 375 og en 342 samt en Vestas kornvogn. Alle maskiner har kørt uden reparationer," fortæller Arne Vang.

Vinterbyggen er høstet med en vandprocent på 15,2 procent og gav et rimeligt udbytte ifølge Arne Vang. Vinterhveden blev høstet med en vandprocent på 14,5 procent og gav et godt udbytte, og havren blev høstet med en vandprocent på 13,5 procent og gav omkring otte ton pr. hektar.

Arne Vang deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu