Virus-karantæne: Danish Crowns fabrik i Kina lukkes

Nyåbnet fabrik må lukkes i flere uger, fordi nytårsrejsende kinesere kommer i karantæne, melder Danish Crown.

Frygten for den influenzalignende, men også potentielt dødelige sygdom, Corona-virus rammer nu også produktionen på Danish Crowns flagskib i Kina.

Det skriver finans.dk, der har talt med slagteriselskabets pressechef, Jens Hansen.

"En del af medarbejderne på vores kinesiske fabrik har været bortrejst i forbindelse med det kinesiske nytår. På grund af sygdommen har de kinesiske myndigheder indført karantæneregler, som indebærer, at vores medarbejdere først må møde på arbejde 14 dage efter, at de er returneret til lokalområdet," forklarer pressechef Jens Hansen, Danish Crown.

Det kinesiske nytår er en stor begivenhed, der traditionelt får mange millioner arbejdere til at rejse hjem for at besøge deres familier. Rejselysten og -mulighederne er dog begrænset af sygdomsudbruddene, der især er lokaliseret omkring storbyen Wuhan, i det centrale Kina.

Danish Crowns fabrik i Pinghu, placeret tæt på østlige Shanghai, kører under nytårsfejringerne på en lavere bemanding. Men på grund af arbejdstidsregler lokalt, må disse medarbejdere ikke fortsætte med at arbejde, til de ferierende er tilbage. Derfor vil der blive en lukke-periode, lyder det altså.

Fabrikken åbnede produktionen i maj sidste år og officiel indvielse skete i september. Produktionen omfatter såvel ferske produkter, baseret på optøet dansk grisekød, samt forædlede varer som pølser og bacon. Op mod 14.000 ton færdige produkter kan der produceres årligt, alt efter fordelingen mellem fersk og forædlede varer.

Ifølge de kinesiske myndigheder er det samlede dødstal i Kina nu oppe på 106.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle