Voldsomme trusler i ulve-debat: "Nu går jagten ind på dig"

Når der debatteres for og i mod ulve i dansk natur, så mødes deltageren på begge sider af alvorlige trusler om vold.

To fremtrædende ulvedebattører står nu frem og fortæller om de trusler, de har modtaget efter at have deltaget i den offentlige debat om ulvens tilbagekomst i den danske natur.

Det skriver TV2.dk.

Ulvemodstanderen, jægeren og den garvede lokalpolitiker, Harry Jensen, er overrasket over den hårde tone, der er i debatten om ulve. Han mener, at det skal være lovligt at skyde ulve, hvis den er til fare for mennesker og husdyr, men den holdning har ført til truende opkald til hans privatadresse på alle tider af døgnet.

"Nu går jagten ind på dig," er en af de beskeder som  Harry Jensen har modtaget.

Han mener, at der i samfundet mangler en forståelse af, at det er naturligt at slå dyr ihjel.

Svineproducent misser borgmesterpost på Fyn efter vælgerlussing 22. november · 11:27

"Det her er en land/bykonflikt. Jagt og livet i og med naturen er en kulturtradition, der bliver truet af ulven og det, at man ikke må jage ulve. Over for bevarelsen af denne kulturtradition står en række forskere, der udelukkende ser en ulvebestand i et forskningsmæssigt perspektiv – og ikke som en del af en balance mellem ulve, mennesker og andre dyr," siger Harry Jensen.

Lars Stærk Madsen, der har forsket i ulve 17 år, debattere til fordel for ulven. Han har blandt andet oplevet at få ridset sin bil.

"Jeg har fået trusler, fordi jeg har blandet mig. Det er ikke noget, jeg har lyst til at gøre et større nummer ud af, men det sker. Der er også en hændelse, der er anmeldt til politiet, forklarer ulveentusiasten Lars Stærk Madsen til TV2.

I Sverige har debatten om ulve ført til, at Skandinaviens førende ulveforsker, Olof Liberg, har fået dødstrusler, oplyser TV Midtvest.

TV Midtvest og TV2 Østjylland sender i aften klokken 19.30 og to timer frem en livedebat om ulven med politikere, forskere, fåreavlere og indbyggere i de områder, hvor ulven lever. De vil debattere  de fordele og ulemper, det medfører, når der er et rovdyr løs i naturen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu