Vrede indiske landmænd demonstrerer mod reformer

Indiske politistyrker I New Delhi brugte tåregas og vandkanoner, da de fredag blev involveret i nye gadekampe med rasende landmænd, som protesterer mod omfattende landbrugsreformer.

Indiske landmænd frygter, at de med reformer mister selvstændighed og bliver underlagt store selskaber og organisationer.

Nogle demonstranter har under sammenstød med politiet kastet med sten og er brudt gennem myndighedernes afspærringer. Afspærringerne har blandt andet været lastbiler fyldt med sand omgivet af pigtrådshegn.

Myndighederne har dog givet tilladelse til at fortsætte demonstrationen i weekenden.

Udviklingen i Indiens landbrug og landmændenes problemer og forhold har længe været stærkt omdiskuteret i landet.

Et stort antal landmænd har begået selvmord i de seneste år. Både ekstremt vejr som følge af klimaforandringer og voksende gældsproblemer har fået skylden.

Nye love, som blev indført tidligere i år, betyder, at landmænd nu kan sælge deres produkter, til hvem de vil og til den pris, som de ønsker.

Premierminister Narendra Modis regering afviser, at landbruget nu vil blive domineret af private pengemænd, som vil skade landmændenes interesser. Modi har hyldet de omstridte reformer som “en komplet forandring af hele landbrugssektoren”, som vil begunstige ”millioner af landmænd” og fremskynde længe ønskede investeringer og moderniseringer.

To landbrugsorganisationer siger i en erklæring fredag, at de venter 50.000 landmænd ved New Delhis bygrænse.

"Landmændene er stærkt opsatte på at komme ind i Delhi. De er indstillet på et langvarigt opgør. Deres vogne er fyldt med ris og korn, og de tilbereder deres egen mad", rapporterer BBC Hindi.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle