DLG lancerer nyt koncept til hjælp med udfasning af zink

DLG lancerer nyt rådgivningskoncept i forbindelse med zinkophør.

DLG vil fokusere på seks områder af griseproduktionen for at få deres kunder så gnidningsfrit som muligt gennem zinkophøret til sommer. 

De seks anbefalinger er samlet i konceptet Verdens Bedste Gris.

"Med Verdens Bedste Gris understøtter vi producenterne frem mod udfasningen af zink, men vi kan inddrage nye udfordringer under samme koncept i fremtiden", siger direktør Troels Møller Olesen, DLG. 

Han anslår, at kun omkring 10 procent af smågriseproducenterne er stoppet med at bruge zink omkring fravænning, så mange skal omstille sig frem mod 25. juni i år. 

"Selvom vi hos DLG og Vilofoss har arbejdet med zinkfri fodring siden 2017, er det vigtigt at gøre sig sine egne erfaringer, for det der virker hos den ene virker ikke nødvendigvis hos den anden", siger han.

De seks områder er fodring, rådgivning, teknologi og data, arbejdsrutiner, stalden og vidensdeling. 

I relation til ophør med zink er sparring med fageksperter vigtigt. 

Det nye koncept, som bygger på best practice af årelange forsøg og praktisk erfaring, vil i overordnede træk være tilgængelig for alle griseproducenter. Dog vil redskaber og værktøjer så som beregningsmodeller og anvendelse af nye nøgletal kun være tilgængelig for DLG-kunder via kundeportalen.

Emneord PLUS, Zinkfri

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.