Foderoptagelse skal hurtigt i gang

Til zinkfri fodring tilbyder Nutrimin Safe-løsninger, der blandt andet har høj fordøjelighed og specialsyrer.

Råvarer med høj fordøjelighed, god smag, fibre og specialsyrer. Det kendetegner Nutrimins Safe-foderløsninger, som er firmaets bud på zinkfri fodring.

- Safe-løsningerne har et lavere proteinindhold i det færdige foder, end vi typisk anbefaler. Her er strategien, at foderoptagelsen skal i gang hurtigt. Der accepteres lavere tilvækst først i perioden, og så skal grisen vokse hurtigt i den sidste periode i klimastalden, melder Nutrimin, der fremhæver brugen af syre til en succesfuld fravænning uden zink.

NutriNovo Liquid syre fremhæves for at have virkning helt ned i tyndtarmen. Dertil kommer adgangen til Selko-syreprogrammet fra Nutrimins forholdsvis nye ejer, Nutreco.

Vand spiller ifølge Nutrimin også en central rolle, men firmaet ser tit manglende vandtryk, halvt stoppede og for få vandventiler i stierne. Typisk vil de mindste grise få vand eller mælk ovenpå foder i langtrug. De større grise får oftest ikke tildelt ekstra væske. Samtidig har disse større grise haft adgang til en forpatte. De har fået mere mælk og har haft et mindre optag af tørfoder end de mindste grise.

- Det er ikke ualmindeligt, at det er de lidt større grise, der løber ind i mavepinerne først, anfører Nutrimin om tidlig tildeling af tørfoder.

Fodertildelingen bør være lidt, men ofte.

- Målet er et foderoptag på mindst 500 g pr. gris før fravænning, Det kræver mere end 21 dages diegivningstid, og at vi fodrer ’lidt men tit’. Helt op til seks gange dagligt. Til gengæld er der en verden til forskel på at fravænne en gris på syv kilo, der har ædt et halv kilo tørfoder før fravænning og en gris på fem kilo, der kun har fået mælk, bemærker Nutrimin.

Emneord Zinkfri

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.