Hornsyld slår slag for zinkfri fravænning

Zinkfri fravænning er på alles læber op mod forbuddet 26. juni. Det er også tilfældet hos Hornsyld Købmandsgaard.

HK Triplestart er Hornsyld Købmandsgaards bud på zinkfri fravænning, som lige om lidt er en realitet, fordi der bliver forbud mod brugen af medicinsk zink i fravænningsfoder fra 26. juni.

- Det her er super aktuelt, og derfor glæder vi os til at præsentere vores løsning på, hvordan man bedst muligt og mest effektivt udfaser medicinsk zink, siger Lars Kristensen, salgschef for svinefoder hos Hornsyld Købmandsgaard.

Han forklarer, at der er en meget stor viden og erfaring bag produktet, som sælges på hjemmemarkedet og eksporteres til en række lande.

- En del af vores kunder har skiftet med gode resultater, siger Lars Kristensen, der er klar til at fremvise HK Triplestart på Nutrifair.

Reelt alternativ til zink

Han nævner, at der ses gode resultater på foder, der indeholder det nye protein, som er meget letfordøjeligt og derved sikrer en skånsom overgang i fravænningsperioden for smågrise.

- Vi har et reelt bud på, hvordan man som svineproducent bedst muligt kan udfase zink og samtidig optimere på tilvækst, foderforbrug og sundhed, siger han og tilføjer, at der er flere elementer i redskabskassen, som gør sig gældende i forbindelse med udfasning af zink.

- Gode råvarer, optimale staldforhold og godt management er vigtige parametre for at bibeholde gode produktionstal, påpeger han.

Emneord Nutrifair 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.