Zink og Micro-Aid giver samme resultat

Hos Test-Gris gav foder med 250 mg Micro-Aid samme resultat som foder med 2.500 ppm zink.

Et nyt forsøg hos Test-Gris viser, at foder med zink og foder uden zink gav samme daglige tilvækst og samme foderoptagelse som foder tilsat Micro-Aid, når man så på hele perioden 6-30 kg.

Blandingerne med og uden zink indeholdt 0,3 procent calciumformiat og 0,5 procent benzosyre. I Micro-Aid gruppen var halvdelen af vitamin E erstattet med naturligt E-vitamin, og halvdelen af selenindholdet var erstattet med organisk selen fra Se-gær.

Zink-gruppen havde en lidt højere daglig foderoptagelse og en lidt højere daglig tilvækst i de første 14 dage. Herefter udlignede forskellen sig, så der ikke var forskel i resultaterne for hele perioden (6-30 kg) for de tre grupper.

Forsøget viste desuden, at zink-gruppen havde en ringere foderudnyttelse i de første 14 dage (6-9 kg) end gruppen uden zink og Micro-Aid gruppen. Forskellen blev udlignet, når man så på hele perioden.

Ser man på antallet af stier behandlet mod diarré, var der kun én behandling i zink-gruppen i de første 14 dage, hvorimod der var 17 i gruppen uden zink og 18 i Micro-Aid gruppen.

Foderomkostningen pr. kg tilvækst var lavest for Micro-Aid gruppen med 3,08 kr. pr. kg tilvækst. Gruppen uden zink lå på 3,12 kr. og gruppen med zink på 3,15 kr. pr. kg tilvækst.

»Det var altså fordelagtigt at skifte organiske syrer ud med organisk selen, naturligt E-vitamin og Micro-Aid«, skriver Test-Gris i sin rapport.

Faktaboks

Forsøg

  • Forsøget hos Test-Gris omfattede 4.592 LYD-smågrise.
  • En gruppe uden zink, en gruppe med zink og en gruppe med Micro-Aid. 

Emneord PLUS, Zinkfri

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.