Nu kender alle danskere Ø-mærket

På 25 år har kendskabet til det statskontrollerede røde økologimærke for første gang nået 100 procent, viser ny måling.

Efter 25 år på danske økologiske fødevarer, er det velkendte røde økologimærke nu kendt hos samtlige forbrugere i Danmark. Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse, som YouGov har udarbejdet for Miljø- og fødevareministeriet. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Godt 1.000 repræsentativt udvalgte forbrugere er blevet spurgt om deres kendskab til økologi. Ingen af de 1.000 adspurgte svarer, at de ’aldrig har hørt’ om Ø-mærket. 15 procent ’har hørt om, men kender næsten intet til’ mærket, mens 30 procent kender mærket ’virkelig godt’.

"Vi er lige nu vidner til en flot og markant udvikling af dansk økologi både på forbruger- og producentsiden. Forbrugerne inden for og uden for landets grænser efterspørger stadigt flere økologiske varer.

Med Fødevare- og landbrugspakken har partierne bag den sikret, at alle de landmænd, der har mod på at lægge om fra konventionel til økologisk drift, kan modtage økologistøtte. Dermed kan de være med til at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel," siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

I dag åbner Esben Lund Larsen Nordens største messe for fødevarebranchen, Foodexpo i Herning, hvor mere end 485 udstillere er samlet.
I 2014 blev der omsat for 6,2 mia. kr. økologiske fødevarer i detailhandlen. En vækst på 6 procent fra 2013-2014. Den økologiske markedsandel på 7,6 procent i detailhandlen er verdens højeste.

I 2016 er der afsat 40,5 mio. kroner til støtte til investeringer i moderne teknologi inden for økologien gennem landdistriktsprogrammet.

Faktaboks

De seneste tal for økologisk afsætning viser en vækstrate på cirka 10 procent på hjemmemarkedet, 12 procent i eksporten og 33 procent i afsætningen til food service.

Danske forbrugere købte sidste år for cirka 7,5 mia. kr. økologi (detailhandel + food service).

Danmark eksporterede i 2014 for 1,7 mia. kroner, en stigning på 12 procent i forhold til 2013.

Omsætningen i den økologiske foodservice-sektor (grossisternes salg til danske storkøkkener) er vokset fra ca. 460 mio. kr. i 2009 til 1,3 mia. kr. i 2014, hvor der var en vækst på 33 procent alene fra 2013-2014.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet. 

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle