Landboforening lander rekordoverskud og er nu gældfri

Landboforeningen LHN kom styrket ud af 2023 med en øget omsætning og et rekordoverskud.

2023 blev et godt år for Landboforeningen LHN i Tinglev.

På generalforsmalingen kunne forretningschef Poul Erik Hedegaard præsentere, hvad foreningen selv kalder "et overordentligt tilfredsstillende resultat". 

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse. 

- Århundredets bedste resultat i landbruget i år 2022 og et ganske godt år 2023 har givet øget aktivitet, også i LHN. En øget aktivitet som kun har kunnet lade sig gøre på grund af medarbejdere, som har bakket op, udvist flid, været kanongode medspillere på holdet og i høj grad spillet hinanden gode, siger Poul Erik Hedegaard.

Dette resulterer i, at overskuddet i LHN i 2023 er vokset til 2,6 millioner kroner før skat.

Sidste år lød overskuddet på 943.000 kroner.

Samtidig med det gode resultat har en hård styring af likviditeten medført, at al langfristet gæld nu er afdraget, fortæller Poul Erik Hedegaard.

- Det giver handlefrihed og mulighed for udvikling, hvilket også er nødvendigt i et hastigt udviklende erhverv, siger han.

Generationsskifte på vej

Ovenstående betyder også, at LHN kan holde timepriserne i ro selv i en periode med inflation og lønpres, og det glæder forretningschefen.

Ligesom i mange andre landboforeninger er der også en del medarbejdere hos LHN, som er lidt grå i toppen, og derfor skal den økonomiske situation i høj grad også bruges til at sikre et generationsskifte, lyder meldingen. 

- Vi har i skrivende stund allerede ansat to nye medarbejdere, og vi håber, at der kommer flere til i løbet af 2024, siger Poul Erik Hedegaard.

/kold 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.