Podcast
08. feb 2023

Presset økologi: Vi kommer til at vokse igen

Antallet af konkurser i landbruget er det laveste i mange år, Truels Damsgaard er hevet ind i DLG-koncernen og så viser en ny rapport, at økologien kommer til at vokse igen.

07. feb 2023

Krigen i Ukraine halverer landets kommende høst

I dag kommer vi med den seneste opdatering i forløbet om Kurt Skares konkurser og så skal vi også til udlandet. Det vurderes nemlig at den kommende høst i Ukraine vil falde til mellem 50-60 millioner ton og i dag offentliggør Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) et forslag til anvendelsesbegrænsning af PFAS.

06. feb 2023

Gifteksperter: Ingen grund til at droppe økologiske varer trods fund af PFAS

I dag skal vi omkring priserne på smågrise, som kan nå nye højder i 2023. Statens advokat er nu indsat som kurator i konkursboet efter Skare-koncernen. Der er ingen grund til at droppe økologiske varer trods fund af PFAS-stoffer i økologiske æg. Landbruget vil gerne stille arealer til rådighed for solcelleparker, og så kommer en landmand en truende sympatikonflikt mod hans virksomhed i forkøbet.

12. feb 2022

Forfra: Grise i giftig cocktail

Det er altid noteringen på grisekød, der løber med opmærksomheden. Når den er lav, så går det dårligt for griseproducenterne. Det er sådan set også rigtig nok, men det er heller ikke hele sandheden. Her forklarer vi, hvorfor det hele er meget mere kompliceret end bare en kilopris på svinekød.