Podcast
07. jun 2023

Antallet af griseslagtninger det laveste siden 1985

Det ikoniske Lurpak-mærke får nu en plantebaseret lillesøster, antallet af slagtninger af grise i Danmark falder med historisk fart og så begynder erstatninger til tidligere minkavlere nu at tikke ind.

06. jun 2023

Heunicke præsenterer akutplan i dag: Håndfaste og konkrete virkemidler skal beskytte drikkevand

Der skal mere end frivillighed til at sikre drikkevandet ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke, der præsenterer akutplan i dag. Svenske mælkeproducenter er utilfredse med Arlas nye klima-afregningsmodel. Arla er halvvejs i forhold til at nå sit mål om at reduceres indvejningen af økologisk mælk. EU-kommissionen forlænger aftale, der gør det muligt for Ukraines nabolande at blokere for indenlandsk salg af ukrainsk korn. Og så går det stærkere end nogensinde med jordfordelingsprojekter.

05. jun 2023

Priserne på fødevarer de laveste i to år

L&F vil have omstødt Kammeradvokatens afgørelse i sagerne om erstatning for paragraf 3-jord, der var tilskuerrekord til Roskilde Dyrskue, endnu to embedsmænd har fået trukket deres advarsler tilbage i minksagen og så er priserne på fødevarer de laveste i to år.

02. jun 2023 Betalt indhold af Sparekassen Sjælland-Fyn

Korn til den rigtige pris

Hvordan handler du din høst bedst muligt? Jakob Kjærsgaard, VKST Landbrugsrådgivning og Kornbasen.dk, deler sine erfaringer og gode råd om handel med råvarer. Hvordan optimerer du salg af din høst? Hvad skal du tage højde for? Lyt med og bliv opdateret.

12. feb 2022

Forfra: Grise i giftig cocktail

Det er altid noteringen på grisekød, der løber med opmærksomheden. Når den er lav, så går det dårligt for griseproducenterne. Det er sådan set også rigtig nok, men det er heller ikke hele sandheden. Her forklarer vi, hvorfor det hele er meget mere kompliceret end bare en kilopris på svinekød.