Podcast
18. maj 2022

Nyhedspodcast: Arla er ude af Rusland - Vi har afskrevet alt

Det er gået stærkt for mejerigiganten Arla med at komme ud af deres aktiviteter i Rusland. Reelt er selskabet kun et skridt fra at være helt ude af Rusland. Tirsdag aften i forbindelse med Nutrifair messen afholdt Foreningen for Danske Svineproducenter årsmøde. Foreningens formand Jeppe Bloch Nielsen stillede i sin beretning spørgsmålstegn ved,hvor meget de store andelsselskaber skal polstre sig. En række virksomheder tilknyttet landbruget opgraderer nødplaner for energiforsyninger, fordi de vil være blandt de første til at mærke, hvis Danmark og Europa ender i gasforsyningskrise. Enorme sværme af græshopper ødelægger afgrøder på den italienske ø Sardinien og er kommet en måned tidligere end foregående år.

08. maj 2022

Peder Tuborgh: Logik for perlehøns, at dansk enegang på klimaområdet vil ødelægge den grønne omstilling

Administrerende direktør for Arla Peder Tuborgh advarer nu i sjældent skarpe vendinger imod dansk enegang på klimaområdet. I LandbrugsAvisens interview-podcast "Topmødet" argumenterer han, at indfører vi i Danmark ensidige CO2-afgifter på landbrugets biologiske processor i modsætning til de andre europæiske lande, vil det modvirke den grønne omstilling. - Og det er faktisk logik for perlehøns, for det vil trække penge ud af erhvervet, og dermed vil der være færre midler til den grønne omstilling, siger han i podcasten. Her forholder han sig også til generelle klimadebat: - Lad os nu få noget realisme tilbage i den debat, for den er vanvittigt kompliceret, siger han.

12. feb 2022

Forfra: Grise i giftig cocktail

Det er altid noteringen på grisekød, der løber med opmærksomheden. Når den er lav, så går det dårligt for griseproducenterne. Det er sådan set også rigtig nok, men det er heller ikke hele sandheden. Her forklarer vi, hvorfor det hele er meget mere kompliceret end bare en kilopris på svinekød.

13. apr 2022

Minkkommissionen: Dyb uenighed blandt topembedsmænd afsløret

Særligt statsminister Mette Frederiksens (S) departementschef Barbara Bertelsen har igen og igen understreget, at man ikke kunne læse risikovurderingen fra Statens Serum Institut anderledes, end at alle mink tilbage i november 2020 skulle slås ihjel. Men under de sidste genafhøringer i Granskningskommissionen blev denne udlægning tilbagevist, for i Fødevareministeriet læste man risikovurderingen helt anderledes.