Podcast
25. apr 2024

Forbrugerne vender ryggen til plantebaseret mad

De danske skove optager mere CO2 end hidtil antaget, Arla-direktør afslørede på stor regeringskonference , at man der er mere optaget af en lave resultater end rapporter og endelig har de danske forbrugere mistet lysten til plantebaserede fødevarer.

24. apr 2024

Danske og udenlandske forskere mangler afgørende data om ny fugleinfluenza

Forskere har ikke data nok til at blive klogere på fugleinfluenzas spredning til køer og derfra til mennesker, Statsminister Mette Frederiksen, mener at Landbruget bør tage mere ansvar for, at de danske grise slagtes i Danmark i stedet for at blive kørt til udlandet og Landbrug & Fødevarer kritiserer det manglende globale perspektiv i af ny analyse fra Klimarådet

23. apr 2024

Landbrugsstyrelsen udskyder frist for særlig såning

Udsigterne til en CO2-afgift i industrien ser ud til at virke på udledningerne. Landbrugsstyrelsen udskyder fristen for såning af blomster- og bestøverbrak. Plantefonden har modtaget nye ansøgninger, og så investerer en engelsk supermarkedskæde nu i bovaer.

25. apr 2024

Forbrugerne vender ryggen til plantebaseret mad

De danske skove optager mere CO2 end hidtil antaget, Arla-direktør afslørede på stor regeringskonference , at man der er mere optaget af en lave resultater end rapporter og endelig har de danske forbrugere mistet lysten til plantebaserede fødevarer.

14. apr 2024

Thise-legende: Jeg sprutter af frustration over den ensidige tale om CO2-afgift

Tidligere direktør for mejeriet Thise Poul Pedersen er oprørt over diskussionen om en CO2-afgift på landbruget, hvor økologerne kan blive alvorligt klemt: - Der findes altså andet end CO2 her i verden, og jeg sprutter af frustration, for man sætter lighedstegn mellem CO2 og så bæredygtighed, lyder det fra direktøren gennem 32 år, der er gæst i LandbrugsAvisens interviewpodcast 'Topmødet'. - Det er simpelthen farligt, hvis man kun snakker CO2 og ikke dyrevelfærd og biodiversitet, siger Poul Pedersen i podcasten. Hør også i interviewet, hvilken løsning Poul Pedersen forestiller sig kan hjælpe økologerne ud af deres klemme og hør, hvordan man gennem årene i Thise har brugt kritik fra kendis-kokke til at gøre produkterne bedre.

19. apr 2024 Betalt indhold af SAGRO

Fredagstelefonen 2024

Hos SAGRO brænder vi for at dele vores viden, så nu har vi gjort det nemt for alle at blive opdateret. Vores dygtige kollegaer ringer på skift til fredagstelefonens telefonsvarer og lægger en besked med en opdatering om ugen, der er gået og den kommende uges opmærksomhedspunkter. I denne uge er der landet tre beskeder på telefonsvaren! Den første er fra Morten Dahl Thomsen fra økonomi og strategi, den næste er fra Palle Høj fra regnskab og den sidste er fra planterådgiver Finn Poulsen. SAGROs fredagstelefon er produceret af Jysk Medieproduktion og udkommer ca. 40 gange om året.

11. mar 2024 Betalt indhold af Sparekassen Sjælland-Fyn

Mens vi venter på rentenedsættelse

Der bliver talt og skrevet meget om et kommende rentefald – men hvornår kommer det? Hør Jens Schjerning, chefrådgiver hos Agrocura og investeringsrådgiver i Sparekassen Sjælland-Fyn, Brian Støvring, give deres bud på hvornår renten falder og hvor meget. Peter Jørgensen, landbrugschef i Sparekassen Sjælland-Fyn og Jens Schjerning vender også de mulige økonomiske konsekvenser af en kommende CO2 afgift for landbruget.

12. feb 2022

Forfra: Grise i giftig cocktail

Det er altid noteringen på grisekød, der løber med opmærksomheden. Når den er lav, så går det dårligt for griseproducenterne. Det er sådan set også rigtig nok, men det er heller ikke hele sandheden. Her forklarer vi, hvorfor det hele er meget mere kompliceret end bare en kilopris på svinekød.