Minkkommissionen

Minkkommissionen

24. nov. 2021

Minkpodcast: Derfor måtte ministre ikke læse central sætning forud for minkbeslutning

De seneste halvanden måneds afhøringer i granskningskommissionen – i daglig tale minkkommissionen - har kastet nyt lys på flere centrale personers roller i forløbet før og efter regeringens beslutningen om at aflive alle mink. I denne uges ekstra lange podcast samler vi op på, hvad vi har lært om forløbet indtil videre.

Untitled image

Tidligere episoder

10. nov. 2021 - Minkpodcast: Ansvaret rykker nærmere på Mette Frederiksen

Det er fremgået af afhøringerne i granskningskommissionen, at Justitsministeriet og Statsministeriet fjernede centrale passager om manglende lovhjemmel i de afgørende timer op til beslutningen om at slå alle danske mink ihjel. I denne uges podcast går vi i detaljer med en helt ekstraordinær lang afhøring i kommissionen.

03. nov. 2021 - Podcast: Heunicke godkendte centralt notat i minksagen

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har hele tiden sagt, at han ikke kendte til den manglende lovhjemmel. Men nu viser det sig, at han har godkendt et notat, hvor der højt og tydeligt står, at aflivningen af alle mink kræver ny lovhjemmel. Lyt til dennes uges podcast, hvor vi samler op på arbejdet i Minkkommissionen.

20. okt. 2021 - Podcast: Kom med bag om arbejdet i Minkkommissionen

I ugens udgave af podcasten Minkkommissionen går chefredaktør Christian Friis Hansen og journalist Anders Rostgaard tæt på, hvordan Minkkommissionen egentlig arbejder med sine afhøringer - og hvorfor det til tider kan være vanskeligt at følge med i de mange bilag. Lyt med via linket herunder.