2019 er et år, der vil blive husket hos Centrovice

9. juni 2020 åbnede statsministeren for muligheden for afholdelse af generalforsamling i egne lokaler. Den 25. juni mødte der ca. 60 medlemmer og andre interesserede op til generalforsamling hos Centrovice. 

I år var der tænkt anderledes for at undgå risiko for coronasmitte. Generalforsamlingen startede ikke med fællesspisning. I stedet fik alle hver et termokrus med kaffe/the og en goodiebag, så der var noget at hygge sig med, imens formand, Torben L. Povlsen, fremlagde bestyrelsens beretning for det forgangne år.  

En ny begyndelse

2019 er et år, der vil blive husket. Det var året, hvor Centrovice lavede en fusionsaftale med bestyrelsen bag LMO I/S om, at rådgivningsdelen/forretningen i Centrovice skulle indgå i det, der nu hedder Velas.

Direktør Jan Winther deltog i generalforsamlingen og fortalte, at fusionen indtil videre har kørt efter planen, men at coronakrisen kom ubelejligt, så samkøringen af de to virksomheder endnu ikke er helt på plads.
Rygterne om Centrovices bortgang har været mange, men Centrovice er her stadig. Foreningen Centrovice har fået en ny begyndelse. Der er nu mere tid til de politiske kampe på Fyn, da rådgivningen ikke tager så meget tid.

Den samlede sektor står stærkt

Torben L. Povlsen kom vidt omkring i beretningen. 

"Alle de udefrakommende trusler, f.eks. afrikansk svinepest og coronavirus, kan også have visse fordele for økonomien, så længe der er styr på det. Det er vigtigt, at alle får lavet aftaler om madvarer, karantæne, gæster og transport på bedrifterne", mente formanden og fortsatte: 

"Den samlede sektor står økonomisk godt, men der er enkelte sektorer som mink og kødkvæg, som har det svært. Der kom en ny regering, som sagde, at de ville landbruget, men nu er der snart gået et år, og de er endnu ikke kommet i arbejdstøjet.

De stigende vandmængder giver udfordringer med oversvømmelser og overløb. Der mangler hjælp fra kommunerne til at få en bedre infrastruktur på afvanding. Aarhus Universitet og år 1900, - det er grotesk. Centrovice vil i samarbejde med Seges følge det faglige spor bl.a. i Odense Fjord", sagde formanden.
 

Nyt medlem af bestyrelsen

Fire bestyrelsesmedlemmer var på valg ved dette års generalforsamling. Af dem genopstillede Lars Iversen, Hans Jakob Clausen og Peter Høj. De blev alle genvalgt. Svineproducent Mads West blev valgt som nyt medlem til bestyrelsen.

Michael Bay Hansen og Henrik Pihl Winterø blev valgt som suppleanter.

Der var genvalg til formand Torben L. Povlsen.

"Hvor står vi lige nu"

Efter fremlæggelse af beretning, regnskab, valghandlinger og ændring af vedtægter kom Martin Merrild på podiet med sit indlæg "Hvor står vi lige nu". Martin Merrild  gav en politisk status på erhvervet, og indlægget åbnede for en god debat, bl.a. omkring ammoniakramte ejendomme.

Aftenen sluttede af med pølsevogn og en gang at drikke på græsplænen, mens solen gik ned efter en god aften.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Fra samme forening