Dyrskue formand: Fynsk landbrug er i fremdrift

En smilende formand for Det Fynske Dyrskue Torben Povlsen kunne fredag byde velkommen til et endnu et dyrskue i Odense. Ved åbningstalen fremhævede han fremtiden for landbruget og dyrskuet.

Under høj sol og til stor fanfare ankom formanden for Det Fynske Dyrskue Torben Povlsen sammen med formanden for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard og rådmand for by og kultur i Odense kommune Søren Windell. De tre blev kørt ind på pladsen i gammeldags hestekarret, og det var i stor kontrast til den højteknologiske fremtid som Torben Povlsen snakkede om i sin åbningstale.

- Fynsk landbrug er i fremdrift – en pågående fornyelse til mere moderne fødevareproduktion, sagde formanden Torben Povlsen, og mens solen skinnede ned på dyrskuepladsen fortalte han videre
- For vi ønsker alle at skabe en bæredygtig fremtid for Fyn, Danmark, Europa og Verden. Og det er netop essensen af fynsk landbrugs tilgang – vi skal gøre hele verden mere bæredygtig ¬– vi skal mætte så mange munde med sunde danske varer som muligt – både gennem eksport af varer, men også gennem eksport af viden, genetik og teknologi. 

Bæredygtig fremtid

Udover at være formand for Det Fynske Dyrskue er Torben Povlsen også formand for Centrovice, og i den forbindelse havde han for nyligt de to Venstre-ministre Jacob Jensen og Stephanie Lose på besøg til en diskussion om CO2-afgift og vandplaner. Især CO2-reduktion virkede til at ligge friskt i formandens hukommelse. 

- Når vi kigger på, at vi i landbruget vil være klimaneutrale i 2050, og vi skal reducere klimaaftrykket med 55 – 65 % i 2030. Det betyder, at vi i første omgang skal reducere med ca. 5 millioner tons CO2, fortalte Torben Povlsen.

Men formanden huskede også tilskuerne på nogle af de ting som driver dansk landbrug fremad, og som de er særligt gode til.

- Men vores viden hjælper også ude i verden, for eksempel har vi været med til at reducere 4,7 millioner tons i Kenya på et projekt der. Det er næsten det, vi skal nå i Danmark i 2030 – tænk hvad det kan blive til, hvis vi kan bruge den viden i flere udviklingslande. Og det er det, vi kan og gerne vil vise her på pladsen – udvikling – fornyelse og innovation.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.