Halm i hovedrollen på temadag

Halmens enorme betydning for energiforsyningen og den grønne omstilling belyses på en temadag, der afholdes i samarbejde mellem Food & Bio Cluster Denmark, Danske Halmleverandører og Maskinhandler Indkøbsringen i Vejle den 8. december.

- Halm er en vigtig del af løsningen, både i forhold til klimaet, og fordi der er brug for en stabil og prisvenlig leverance af energi, og det kan vi levere, fordi vi selv producerer råvaren, fortæller Erik Poulsen, formand for Danske Halmleverandører i en pressemeddelelse.

- Og det er ikke kun til energi, halmen kan anvendes, fremover vil halm være en efterspurgt råvare i en lang række produkter, som i dag er fremstillet af fossile råvarer, fortsætter han.

Dagen byder på oplæg om halmens nuværende rolle i fjernvarmen, men også om de fremtidige perspektiver i den samlede energiforsyning. Deriblandt indgår også muligheder for lokalt samarbejde, hvor naboer slår sig sammen om et fælles energianlæg til hel eller delvis dækning af energibehovet, og hvor også reglerne for godkendelse og anvendelse af halmkedler belyses.

Halmens rolle i biogas og pyrolyse af halmrester samt brikettering er andre interessante perspektiver på halmens betydning som alternativ til gas og andre fossile energikilder.

Der vil også være fokus på de mere praktiske opgaver i forbindelse med halmbjærgning. Da sæsonen er kort, kan det være vigtigt at få bjærget halmen hurtigt og effektivt, og her er det afgørende at have det rette udstyr. Derfor er der også oplæg om erfaringer med de nye såkaldte midipressere med 90 cm høje baller, presningsgrader og anvendelse af opsamlevogne. 

Erfaringerne belyses af maskinstationer og halmproducenter, samtidig med at deltagerne har mulighed for at se forskelligt udstyr, da dagen afholdes på Maskinhandler Indkøbsringen’s domicil i Vejle.

Også omkostningerne ved halmbjærgning er på programmet, ligesom der gøres rede for kommende regler for last og transport af halm.

- Vi glæder os utroligt meget til at møde de mange aktører inden for halmbranchen og vise dem vores faciliteter og maskiner og samtidig fortælle om vores nye forretningskoncept,  siger direktør Kristian Jacobsen fra MI, som er vært ved arrangementet.

De mange spændende oplæg leveres af vigtige aktører på markedet i form af Dansk Fjernvarme, Teknologisk Institut, Linka, Biogas Danmark, DM&E, Biofuel Tecknology, Mkjeldal og Danske Halmleverandører samt maskinstationer og halmproducenter.

Temadagen afholdes torsdag 8. december.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.