Jeppe Kofod på bedriftsbesøg

Der er fuld knald på valgkampen, og det betyder ministerbesøg, hvis man er planteavler og bor nord for Vordingborg ved Køng.

I dag fik landmand og bestyrelsesmedlem i Østdansk Landboforening, Martin Lyder Andersen, besøg af udenrigsminister Jeppe Kofod. Samtaleemnerne var om præcisionslandbrug og solcellepark, hvor Martin er en af fire lodsejere, der arbejder på at få 156 hektarer lavbundsjord dækket med solceller, der i sidste ende vil komme omkring 42.000 husstande til gode. 

Det skriver Østdansk Landboforening i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne den grønne omstilling. Vi står endda klar nu, men det statslige apparat er ganske enkelt ikke gearet til det. Nettet skal udbygges, og her kan man slet ikke følge med. Derfor klinger det nogle hult, når man kritiserer landbruget for manglende vilje på det grønne område. Lige nu skal vi håbe, at anlægget er i drift i 2026 – men vi ved det faktisk ikke. Til gengæld vil det være Co2-neutralt i løbet af ni måneder.

Projektet, der heller ikke generer naboer, er til gavn for alle, og viser hvordan mange landmænd gerne kan og vil bidrage til bæredygtighed og grøn energi, fortæller Martin Andersen.

Jeppe Kofod fik også mulighed for at hoppe op i mejetærskeren, studere gødningssprederen og afgrøder inden udenrigsministeren skulle videre.

-  Vi havde en god dialog, og jeg fornemmer, der bliver lyttet. Jeg fik mulighed for at fortælle om vores arbejde, og hvad det kræver. Både min kone Alis og jeg er bestemt klar over, at der kører en valgkamp, men at politikerne kommer ud og oplever et moderne landbrug sætter forhåbentlig nogle tanker i gang, lyder det fra planteavleren.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.