Landbokvinder på studietur på Mors

Familieudvalgets årlige studietur i oplevelsesøkonomi havde ekstra grønt islæt.

Familielandbrugets Grønne Pulje gav deltagerne på den årlige studieturen nogle unikke oplevelser med de landskabelige værdier på Mors.

Skoven omkring Legind Bjerge bliver benævnt som en af Danmarks smukkeste skove. Her finder man ca. 300 forskellige træsorter i skoven, gamle stier for studene som er bevaret, og der er etableret lysninger, så udsigten med træerne og Limfjorden danner en fantastisk harmoni. Her var der traveture omkring Kong Fegges grav, hvor skrænterne plejes med afgræsning af får. En ung landmand søger at få naturplejen omsat til et afsætningsprojekt med Morsø Lam. 

Mors bød sig til med de store udgravninger med moler. Industrien med kattegrus og fugesand til havefliserne er en nutid indtægtskilde på Mors. Landbokvinderne tog molerudgravningerne i øjesyn sammen med geologer fra Molermuseet, og det lykkedes da også at finde moler med aftegninger af fiskeben og insekter.

Et af turens højdepunkter var et besøg på Skaldyrscentret, hvor biologerne viste hvordan linemuslinger bliver dyrket, der var bassiner med minihummere og søstjerner.

På Skaldyrscentret forskes der i udviklingen af Limfjordens muligheder for skaldyrsproduktion til både kræsne forbrugere og grise. Og der var hands on aktiviteter, hvor alle deltagerne kom i køkkenet og arbejde med "Alt godt fra Limfjorden" – tang og skaldyr.

Turen viste Mors som en oplevelsesrig ø. Morsø Jernstøberi præsenterede deres nyeste produkter til udendørs gastronomi, Morsø olie viste hvordan rapsolie kan produktudvikles og markedsføres i specialforretninger, en slægtsgård viste hvordan den kunne danne rammen om et gårdbageri, og landdistriktsudviklingen blev beset i Karby, hvor Landsbyen de syv sogne siden 2012 har vendt udviklingen med fraflytning til en aktiv landsbyklynge.

Landbokvinderne var to døgn på Mors og oplevede hvordan natur og mennesker tidligere og nu hænger sammen.
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.