Landbruget skal lære af andre brancher

En løve, en plastikproducent, en kok og en cykelchef – det er nogle af de succesfulde ledere, man kan møde og blive inspireret af, når VKST holder konference om forretningsudvikling på Gavnø Slot onsdag 12. juni.

I landbruget er det almindeligt at benchmarke sig med andre inden for erhvervet, men hvorfor ikke hente inspiration i andre brancher, når det gælder udvikling af virksomhed og medarbejdere? 

Med konferencen vil VKST bryde med traditionerne og se ud over egen branche – for der er masser af succesfulde virksomhedsledere, at hente inspiration hos, hvis man vil udvikle sin virksomhed og sine medarbejdere.

" I landbruget er vi rigtig dygtige til at sammenligne os med virksomheder, som ligner vores egen - der er styr på udbytter, DB og produktionsomkostninger i stalden og i marken. Men vi kan bestemt lære noget af andre brancher, ikke mindst når det kommer til at udvikle forretningen i takt med at markedet ændrer sig", siger Peter Jørgensen, der er markedschef i VKST og som ofte møder landmænd, der efterspørger inspiration fra andre brancher. 

"Vi har masser af fokus på forretningen, men har vi nok fokus på dem, der skal drive den sammen med os? Dygtige medarbejdere er en afgørende faktor for, at du kan få succes som virksomhedsleder, men måske er vi ikke gode nok til at spotte talenterne. Derfor har vi inviteret Morten Bennekou, der er træner, coach og direktør i cykleverdenen til at tale om talentudvikling", fortæller Peter Jørgensen, der vil sørge for at guide deltageren godt igennem konferencedagen.  

Et spark af en løve og en øl i slotsbryggeriet 

Det er ikke en konference, hvor man kan læne sig mageligt tilbage, for feltet af oplægsholdere leverer masser af inspiration og provokation.

Det gælder ikke mindst iværksætter Jesper Buch, der er kendt fra Løvens Hule på DR1 og som med sit foredrag "Kick ass" vil sparke konferencen i gang og give sit bud på, hvordan man giver konkurrenterne baghjul og får succes. 

Udover Jesper Buch kan deltagerne møde Peter Rosenkrands, der er direktør for Knudsens Extrusion APS og som er leder af en produktionsvirksomhed, der pludselig mistede 60 procent af sine kunder – men som vendte udviklingen. For hvad gør man helt konkret, når kunderne pludselig forsvinder?  

Endelig er der mulighed for at møde Said Abdalla, der køber ind til nogle af de allerstørste hoteller i København og som er klar til at aftage fødevarer direkte fra producenter – hvis landbruget kan levere. Han giver et bud på, hvilke trends og muligheder han ser som indkøber, og hvad landbruget skal leve op til, for at være en attraktiv samarbejdspartner for de helt store aftagere af fødevarer? 

"Vi har valgt en række oplægsholdere, som først og fremmest har gjort sig nogle erfaringer om, hvad det vil sige at drive og ikke mindst udvikle en virksomhed, og så jeg er sikker på, at man går fra konferencen med en bred inspiration i forhold til, hvordan man kan udvikle sin virksomhed og spotte de muligheder og ideer, der kan udvikle virksomheden", fortæller Peter Jørgensen. 

Konferencens sidste oplæg er fra landbrugsinspektøren på Gavnø Slot Lars Brylle Rasmussen, der giver et bud på, hvordan fremtiden ser ud for slottet og dets landbrugsproduktion, inden dagen slutter med en eksklusiv rundvisning i landbrugsafdelingen eller på slottet, der ender med en gå-hjem-øl i slottets bryggeri.

Se hele konferenceprogrammet på www.vkst.dk, hvor det også er muligt at tilmelde sig. 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.