Landbrugs camp er et hit i Viborg

For 4. år i træk slog Asmildkloster Landbrugsskole i uge 27 dørene op til en uges Sommercamp med temaet 'På landet i byen'.  

Asmildkloster Landbrugsskole melder om stor interesse for deres tilbud, hvor i alt 79 børn, drenge og piger i alderen 11-15 år i år havde tilmeldt sig. Nogle var gengangere og andre helt nye. Det skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.

Deltagerne kommer fra flere steder i Jylland, bl.a. fra Vejle, Herning, Brovst, Ålborg og Randers. Derudover fra Viborgs opland med en radius af cirka 30 km.

"I år er halvdelen af deltagerne piger, det er rigtig godt", udtaler Birgitte Hedemann Andersen, forstanderinde på Asmildkloster.

Piger vil se på dyr, drenge på traktorer

Deltagerne havde inden de startede på Campen valgt om de vil  være en del af tekniklinien eller dyrelinien. Her var der en klar fordeling, hvor pigerne valgte dyrelinien og drengene valgte tekniklinien.

"Det overrasker os ikke", udtaler Birgitte Andersen, Forstanderinde på Asmildkloster.

På tekniklinien skulle de blandt andet arbejde med biler, traktorer og GPS på skolens 'gård' på Ålborgvej.

På dyrelinien skulle der besøges grise og køer, fanges fisk og indfanges kyllinger som skulle tilberedes til en god middag. Heste og ridning er også en del af programmet på dyrelinien.

Udover det planlagte program kunne deltagerne frit vælge eftermiddagsaktiviteter såsom besøg i svømmehallen, bowling, besøge mink, eller et besøg på Haverdal praktiske landbrug.

Om aftenen blev der også kørt gokart, set film, og hygget rundt på skolen med forskellige aktiviteter.

Besøgte Landsskuet

Torsdag blev alle iklædt en SommerCamp t-shirt og vi kørte afsted mod Landskuet i Herning. Her kunne opleves dyr og maskiner i lange baner. Det faste mødested var på Asmildkosters stand.

Campen sluttede af med fællesspisning torsdag aften for 300 mennesker, da alle børnenes far, mor og søskende var indbudt.

"Vi har nu sendt nogle trætte og meget glade børn hjem. Børn som har oplevet virkeligheden på landet og som har fået nye venner", udtaler Birgitte Andersen, Forstanderinde på Asmildkloster fredag, da campen sluttede.

Som noget nyt i år har Asmildkloster Landbrugsskole haft en 'Minicamp', for børn i alderen 6-10 år ifølge med en 'bedste'.

"Vi er blevet opfordret til at lave noget for lidt yngre børn, den opfordring har vi taget til os og tirsdag d. 2. juli havde vi så premiere på vores nye tiltag. Vi tog imod 29 børn og 21 'bedster'", udtaler Birgitte Andersen.

På programmet var bier, kyllinger, lave marmelade, køre traktor, ride på heste og lave insekthoteller og lave pandekager på bål. Vi var selvfølgelig også på gårdbesøg for at blive klogere på køer og kalve.     

På SommerCamp og Minicamp er der tilknyttet 10 medarbejdere fra skolen samt 12 frivillige elever som er under uddannelse til landmand.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.