To landbrugsforeninger slår sig sammen

Sjællandske Familielandbrug og Odsherreds Landboforening slår sig sammen med virkning fra 1. januar 2024.

Foreningenerne Sjællandske Familielandbrug og Odsherreds Landboforening slår sig sammen for at øge fordelene for medlemmerne af begge foreninger.

Det skriver foreningerne i en pressemeddelelse.

Den nye sammenslutning vil i fremtiden blive benævnt Lasj, lyder det.

Bestyrelserne i begge foreninger anbefaler sammenslutningen, og den endelige vedtagelse afventer en godkendelsesproces hos de respektive medlemmer med ekstraordinære generalforsamlinger.

Den nye fællesforening vil øge antallet af ydelser og samarbejdspartnere, og samtidig bibeholde den familiære virksomhedsånd, lyder det i meddelelelsen.

Det nye forening henvender sig primært til landboere, som bor og driver virksomhed i landdistrikterne. Lasj vil fortsat udvide økonomirådgivningen – både til landbrug og andre erhverv - og tilbyde rådgivning i høj kvalitet indenfor regnskab, ejendomsavance, planteavl, generationsskifter, ejendomshandler mv.

Lasj vil stadig varetage landbrugsmedlemmerne interesser i forhold til Landbrug & Fødevarer, og arbejde for medlemmernes interesser i de politiske systemer.

- Vi er meget glade for at vi igen kan tilbyde rådgivning af høj kvalitet, som er tilpasset det enkelte medlem. Desuden er vi meget glade for, at vi har fundet en partner, der ligesom os, arbejder aktivt for at mangfoldigheden bevares i landdistrikterne, så det stadigt kan være attraktivt at bo på landet, hvor landbrug er en væsentlig del af helheden, siger formand for Sjællandske Familielandbrug Ole Karmsteen.

Anders Mortensen, formand for Odsherreds Landboforening ser ligeledes frem til at udvide samarbejdet.

- Der er ingen tvivl om, at strukturudviklingen stiller nye krav til os som forening og rådgiver. Vi har skabt et økonomisk bæredygtigt fundament til at fortsætte rejsen med at levere værdi til vores medlemmer og kunder, og jeg ser frem til at udvide vores samarbejde med Familielandbruget og andre erhvervsdrivende i landdistrikterne, siger han.

Landbrugsavisen har fået oplyst at foreningens navn udtales som et ord og benævnes ikke med bogstaverne.

/mebo

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.