Landbrugsskole overtager 30 hektar landbrug

Som led i byggeriet af en ny landbrugsskole overtager Agroskolen et landbrug på 30 hektar.

Landbrugseleverne skal ikke spejde langt efter undervisning i de landbrugsfaglige fag, når Agroskolen i 2025 flytter fra Hammerum til Herning i en nybygget landbrugsskole.

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, som Agroskolen er en del af, køber en ejendom på Lundvej 32, som nu skal indrettes til den praktiske del af fremtidens landbrugsuddannelse.

Det skriver Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i en pressemeddelelse.

Ejendommen omfatter 30 hektar jord med bl.a. ladebygninger, værksteder og stuehus samt faciliteter velegnet til både udendørs aktiviteter og overnatning. Samtidig ligger det tæt på placeringen af den nye skole og Herningsholms campusområde på Lillelundvej.

- Overtagelsen af Lundvej 32 og den korte afstand til den nye landbrugsskole i nærheden af Herningsholms pulserende bysamfund af erhvervsuddannelser, ungdomsuddannelser og 10. klasse er en perfekt kombination. Vores landbrugselever får det bedste fra to verdener – moderne skolefaciliteter, fællesskab med andre uddannelser og en skattekiste af muligheder for den praktiske del af landbrugsuddannelsen, siger Agroskolens forstander og uddannelsesleder Jeppe Bomann.

Han tilføjer, at skolen i forvejen har et stærkt samarbejde om gårdbesøg med en lang række dygtige landmænd i området, og det vil fortsætte.

marker med mange muligheder

Landbruget på Lundvej 32 kan også komme andre til gavn. Det kan foreksempel tjene som et udflugtsmål for Herningsholms øvrige uddannelser eller være rammen om skoleprojekter og hyggelige aftener for elever på skolehjemmet med minigolf, bål og lejrskolestemning. Desuden kan markerne bruges til traktortræk.

- Formålet er først og fremmest at skabe de optimale muligheder for landbrugsuddannelse i vores landsdel, men sekundært håber vi at kunne skabe lejrskolefaciliteter, der vil komme alle Herningsholms elever til gavn. Fra gymnasieeleverne på HHX og HTX til 10. klasse og de mange på erhvervsuddannelserne. Lundvej 32 giver os optimale rammer til ryste-sammen-ture og teambuilding-aktiviteter. Det er ret unikt i en uddannelsesmæssig kontekst, siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Flere søger ind på landbrugsuddannelsen

Agroskolen er oprindelig en fusion mellem landbrugsskolerne Hammerum, Borris ved Skjern og Kongensgaard ved Lemvig. Siden sammenlægningen med Herningsholm i 2018 har søgningen til landbrugsuddannelsen været stigende.

På landsplan begyndte 21 procent flere på en landbrugsskole i januar 2023 sammenlignet med 2021, og i
august 2023 var optaget på danske landbrugsskoler steget med 15 procent i forhold til sidste år.
Optaget på Agroskolen afspejlede den positive udvikling i hele landet med en fordobling på grundforløbet i
august 2023 sammenlignet med 2022

/emt

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.