Spænding før afstemning om Limfjords-fusion: Det kan blive tæt, vurderer nej-siger

Intet er afgjort før aftenenes ekstraordinære generalforsamling i Landboforeningen Limfjord. Det vurderer landmand, der stemmer "nej" til at fusionere tre Limfjordsforeninger.

Det er umuligt at forudsige resultatet af aftenens afstemning om fusion mellem Landboforeningen Limfjord og LandboThy og Lemvigegnens Landboforening.

Det vurderer et fusionskritisk medlem af Landboforeningen Limfjord, mælkeproducent Per Balleby, Stoholm.

Begge sider har mobiliseret

"Det kan blive meget tæt. Begge sider har selvfølgelig mobiliseret og jeg håber da, at min side har mobiliseret flest. De er også klart, at dem, jeg snakker med, det er dem, der er enige med mig - og det er der i alt fald nogle, der er - meget", siger Per Balleby.

Han var én af de 23 medlemmer, som stemte nej til fusion ved den ordinære generalforsamling 31. maj.
Selv deltager han dog ikke i aftenens møde men har givet stemmefuldmagt til en anden.

"Jeg har sendt to drenge, så jeg forventer et fyldigt referat bagefter".

"Meget spændende"

Mandag morgen var der i følge formand Lars Kristensen tilmeldt 220 deltagere til den ekstraordinære generalforsamling i Landboforenigen Limfjord i aften - det er mere end tre gange så mange, som de 68 stemmeberettigede, der deltog ved den ordinære generalforamling 31. maj. 

Flere kan komme til i sidste øjeblik.

"Jeg hører, der kommer mange, men om de er for det ene eller andet aner jeg ikke. Selv står jeg, hvor jeg hele tiden har stået", siger Per Balleby.

"Det er meget spændende".

Direktør-fyring

Per Balleby er bl.a. kritisk overfor, at bestyrelsen for Landboforeningen Limfjord har besluttet at lade foreningens formue på 30 mio kr. gå videre i det planlagte nye fællesskab, i stedet for at sætte pengene i en fond, ligesom både han og andre mener, der har været et uheldigt forløb omkring afskedigelsen af foreningens nu tidligere direktør.

"Nogle gange er man nødt til at fyre nogen og det er aldrig rart, men så skal man gøre det på en ordentlig måde", siger Per Balleby.

Den ekstraordinære generalforsamling i aften, 21. juni, starter kl. 18 i Salling Hallerne i Roslev. Det er muligt at melde sig til ved indgangen.

Hvis fusionen vedtages, vælges seks medlemmer til den nye fusionsbestyrelse i henhold til de nye vedtægter. Seks nuværende bestyrelsesmedlemmer ønsker valg.

Landboforeningen Limfjord, tidligere Salling Landøkonomiske Selskab, blev stiftet i 1842. 

Faktaboks

Baggrund

  • Det var 1. februar for snart fem måneder siden, bestyrelsen orienteredeom en mulig fusion mellem LandboThy, Landboforeningen Limfjord og Lemvignegnens Landboforening
  • Der blev hurtigt nedsat en fusionsbestyrelse og det blev  meldt ud, at direktør Henrik Hardboe Galsgaard fra LandboThy var udpeget forhandlingsleder.
  • Visionen med fusionen er: At skabe en stærk politisk forening med lokal forankring, der ejer og driver en fagligt velfunderet rådgivningsvirksomhed, der leverer konkurrencedygtig rådgivning såvel økonomisk som fagligt.
  • Den nye fusionsforening vil, hvis den vedtages, omfatte godt 200 medarbejdere og vil have ca. 1.700 aktive medlemmer og mere end 4.000 kunder. 
  • Dermed har den potentiale til at blive landets største landboforening.
  • Fusionsbestyrelsen har meldt ud, at man  efter fusionen vil beskæftige samme antal medarbejdere, og det vil være en del af aftalen, at der udgår rådgivning fra de nuværende lokaliteter i Skive, Thisted og Lemvig.
  • De tre foreninger har desuden meldt ud, at de ser store perspektiver i et samarbejde om de udfordringer, som Limfjordsforeningerne er fælles om, såsom  medlemmernes politiske interessevaretagelse i forhold til bl.a. vandplanernes implementering i de indre dele af Limfjorden.
  • Fusionsforeningen vil, så fremt den vedtages, få navnet "Fjordland". 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.