Syv foreninger inviterer til landbrugskonference i Silkeborg
Torsdag den 21. november er der landbrugskonferencen i Jysk Arena i Silkeborg.

"Vi skal lære af fortidens fejl og blive bedre til at træffe robuste beslutninger. Vi bygger spændende virksomheder op inden for landbruget, men glemmer af og til at tænke på økonomien. Bundlinjen skal gennemsyre alt", siger Anders Harck, formand for sektorbestyrelsen for Økonomi & Virksomhedsledelse i Seges. 

Anders Harck lægger den 21. november vejen forbi landbrugskonferencen i Jysk Arena i Silkeborg for at gøre de midt- og østjyske landmænd klogere på, hvordan de skal tænke finansiering i fremtiden.

Afkast er nøgleordet

Når landmanden ønsker at udvide bedriften, bygge om eller investere i nye maskiner, skal han være realistisk og have et skridsikkert økonomisk fundament for at få banken med på idéen.

"Det er ikke nok, at investeringen er god for produktionen - den skal også være god for økonomien. Man skal selvfølgelig have lov til at tænke stort og utraditionelt. Det er det, der bringer os fremad, men man skal også have respekt for økonomi og bundlinje. Det, landmanden vil låne penge til, skal give et afkast. Hvorfor skulle banken ellers låne pengene ud?", spørger Anders Harck.

Tænk bredere

For at sikre det økonomiske fundament handler det, ifølge Anders Harck, også om at minimere sårbarheden i produktionen, så landmanden står stærkere i en krise. 

"I dansk landbrug har vi specialiseret os mere og mere, og når vi har haft råd, har vi sat produktionen op. Vi har spændt buen for hårdt inden for ét bestemt område. Vi er nødt til at sprede os lidt mere og tænke lidt bredere i vores produktion, så vi står stærkere og er mere robuste, hvis krisen indtræffer. Vi skal ikke lægge alle vores æg i samme kurv", slutter Anders Harck og understreger, at landmanden skal huske at sikre sig selv økonomisk både nu og i fremtiden. 

Landbrugskonferencen

På landbrugskonferencen vil formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, og landbrugsdirektør i Nordea, Torben André Petersen, også komme med indspark til økonomi og finansiering. Derudover byder konferencen på en række oplæg om klima og andelsbevægelsen, der også har stor betydning for fremtidens landbrug.

Faktaboks

Arrangørerne:

Bag landbrugskonferencen står syv midt- og østjyske landbrugsforeninger:

  • Landboforeningen Midtjylland
  • Østjysk Landboforening
  • Landboforeningen Odder-Skanderborg
  • Landboforeningen Kronjylland
  • Vejle-Fredericia Landboforening
  • Østjydsk Familielandbrug
  • Familielandbruget MIDT-Jylland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.