Høstens størrelse har skuffet, men der er betydeligt mere protein i kornet hos svineproducent Kaare Vind Thomsen i år. Sidste år var der 8,7 procent i hveden, men i år ligger det på 10,8. Det viser vejesedlerne, som han har vist LandbrugsAvisen.
»Det betyder jo at der er 25 procent mere protein i et kg korn sammenlignet med sidste år, så man kan da se, at landbrugspakken virker,« siger han.
Gødet efter nye normer
Kornet har fået gødning efter de nye normer, og det kan altså ses på proteinprocenten. Derfor vil han bruge det som argument for en højere pris, når han skal ud og bytte kornet til svinefoder til de 450 årssøer med 13.000 smågrise og 3.500 slagtesvin.
»Det må jo betyde noget for prisen, når grovvaren skal blande svinefoder, at der er mere protein i kornet, så de ikke skal importere så meget soja,« siger han.
Konkret giver eksempelvis DLG da også en krone mere for foderkorn med over 10 procent protein og et fradrag hvis indholdet er under 9,5 procent.
Lav kornpris - billigere foder
Som svineproducent græder han ikke højt over, at kornprisen er lav i år. Han køber 2.000 ton foder og btter med sit korn, men mangler 500 ton i at være selvforsynende.
»Så jeg slipper lidt billigere, når prisen er lav,« siger han.
Faktaboks
Kaare Vind Thomsen
- 180 hektar med korn og raps
- 450 årssøer
- Produktion af 13.000 smågrise
- Deraf opfedes 3.500 som slagtesvin
- Køber 2.000 ton foder
Kommentarer