Bornholms Landbrug & Fødevarer får bestyrelsespost i VKST

Formand for Bornholms Landbrug & Fødevarer Frederik Tolstrup indtræder i bestyrelsen for VKST som led i aftalen om, at Bornholms Landbrug & Fødevarer fra årsskiftet overlader rådgivningen til VKST. De første reaktioner tyder på, at medlemmerne bakker op.

De bornholmske landmænd har reageret positivt på nyheden om, at Bornholms Landbrug & Fødevarer fra årsskiftet formelt overfører rådgivningen til VKST med base i  Sorø på Sjælland og Nykøbing F.

Det siger Frederik Tolstrup, formand for Bornholms Landbrug & Fødevarer.

- Medlemmerne er positive, i alt fald dem, der har ringet til mig. De synes, det er det rigtige at gøre.

Rettidig omhu

Frederik Tolstrup understreger, at der er tale om en nødvendig beslutning og om ’rettidig omhu’.

Dels er det allerede nu vanskeligt at rekruttere nye medarbejdere, dels betyder strukturudviklingen, at de store bornholmske landbrug i stigende grad efterspørger højt specialiseret rådgivning.

- Vi har store kunder, som er begyndt at finde deres rådgivning andre steder i landet. Det er en udfordring, der trænger sig på. Bornholms Landbrug & Fødevarer er én af landets mindste foreninger, og med 28 medarbejdere kan vi ikke have specialer og rådgivning på alle områder, siger formanden.

Bornholms Landbrug & Fødevarer og VKST kender allerede hinanden rigtig godt efter syv års rådgivningssamarbejde om økologi, grise- og mælkeproduktion.

Alligevel er det et stort skridt, når rådgivningen nu overtages formelt af VKST, som de 28 ansatte på Kannikegaard fremover vil være ansat af.

- Det er da lidt vemodigt, siger Frederik Tolstrup.

Proces i sommer

Planerne om at overføre rådgivningen til VKST har været i proces siden juni, hvor bestyrelsen for Bornholms Landbrug & Fødevarer kontaktede kollegerne i VKST. Henover sommeren har begge bestyrelser arbejdet sig hen til den aftale, der er resultatet.

- Det har været en rigtig god proces, godt hjulpet af en i forvejen god og tillidsfuld relation. Vi er blevet godt behandlet, siger Frederik Tolstrup, som fremover får en plads i VKSTs bestyrelse.

- Vi afleverer kontrollen med rådgivningen, men bevarer på den måde lidt indflydelse, selvom det er VKST-direktør Mads Birk Kristoffersen, der lægger linjen for rådgivningen.

Thomas Bay Jensen, direktør i Bornholms Landbrug & Fødevarer, mister direktørtitlen, men bliver en del af chefgruppen i VKST med ansvar for strategi og HR. Bornholms Landbrug & Fødevarer med cirka 200 aktive medlemmer fortsætter som selvstændig forening som udgangspunkt for både foreningsliv og politisk interessevaretagelse.

Torben Hansen, formand for VKST, glæder sig over det nye samarbejde og det ekstra volumen, det tilfører VKST.

- Jeg kender de bornholmske landmænd som dygtige og handlekraftige landmænd, og Kannikegaard er en veldrevet butik. Jeg er sikker på, det bliver både lettere og til fælles bedste, når rådgivningen nu får én pengekasse, siger han og tilføjer:

- Med den strukturudvikling, vi har, kommer vi til at se meget mere af det her.

Medlemmerne af Bornholms Landbrug & Fødevarer skal stemme om beslutningen ved en ekstraordinær generalforsamling 3. oktober.

Faktaboks

  • Der er 28 ansatte i Bornholms Landbrug & Fødevarer og 280 i VKST.
  • De nuværende medarbejdere i Bornholms Landbrug & Fødevarer vil fra årsskiftet være ansat i VKST f.m.b.a.
  • Bornholms Landbrug & Fødevarer fortsætter som selvstændig forening og som ejer af Kanikkegaard i Aakirkeby, hvor rådgivningen fremover vil være en filial af VKST, som lejer sig ind.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.