Arveforskud giver mulighed for at hjælpe sine nærmeste

Mange familier oplever i denne tid uro omkring den arbejdsmæssige og økonomiske situation på grund af den delvise nedlukning, der er foretaget for at hindre smittespredning. Derfor kan det give god mening at overveje muligheden for at give en hjælpende hånd i form af gave eller eventuelt arveforskud, der hvor økonomien tillader det.

Muligheden for at give gaver uden betaling af gaveafgift er gode. I 2020 kan der fra hver forælder gives 67.100 kr. afgiftsfrit  til hvert barn. Dette beløb kan også gives til børnebørn og oldebørn. Svigerbørn kan afgiftsfrit modtage 23.500 kr. Der skal betales 15 procent i afgift af gaver ud over de nævnte beløb.

Lav eventuelt et testamente

Der er også mulighed for indenfor familien at yde rentefrie lån eller arveforskud, hvis ønsket er at overføre beløb, som overstiger de nævnte satser.

Måtte der i forbindelse med overførsel af gaverne m.v., ske en utilsigtet skævdeling indenfor familien, opfordre SLF's rådgiver Ulla Eg at overveje muligheden for at oprette testamente og på den måde tage højde for dette.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.