Djursland Landboforening uddanner to ESG-rådgivere

Djursland Landboforening sikrer den bedst mulige rådgivning til foreningens medlemmer ved at uddanne økominikonsulent Frank Rasmussen og driftsøkonomikonsulent Erik Bendix Jensen som ESG-rådgivere.

Tidligere på året nedsatte Djursland Landboforening en tværfaglig arbejdsgruppe, som siden har arbejdet med de nye krav til ESG-ledelsesrapport. Nu kan landboforeningen snart mønstre to nyuddannede ESG-rådgivere i form af økonomikonsulent Frank Rasmussen og driftsøkonomikonsulent Erik Bendix Jensen, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

- Vi har valgt at sende to konsulenter afsted på et målrettet og praksisorienteret uddannelsesforløb med fuld fokus på klima- og bæredygtighed i landbruget. På den måde kan vi sikre den optimale og bedst mulige rådgivning til vores medlemmer, forklarer Carsten Sørensen, afdelingsleder i driftsøkonomi i Djursland Landboforening, som også er en del af den tværfaglige arbejdsgruppe i Djursland Landboforening.

En virksomheds bæredygtighedsaftryk skal fremover kunne dokumenteres – det gælder også for danske landbrugsbedrifter, som kan forvente at skulle afrapportere for hele ESG-området og hermed udarbejde en ESG-ledelsesrapport allerede i årsrapporten for 2022 (ESG står for "environmental, social and governance).

- ESG-ledelsesrapport er blandt andet et krav fra den finansielle sektor, men også en del af den politiske dagsorden, hvor virksomheder skal kunne afrapportere på klima og bæredygtighed. Vi har allerede lavet de første ESG-rapporter, og fordele ved rapporten er, at man får synliggjort sine handlinger indenfor miljøområdet og de ansattes arbejdsmiljø. Derudover får man sat fokus på bedriftens strategi og de fremtidige tiltag på bedriften, fortæller Carsten Sørensen.

Frank Rasmussen og Erik Bendix Jensens kommende forløb strækker sig over tre måneder med både fysisk og online fremmøde. De kompetencer, som de får på kurset, vil løbende blive kombineret med praktisk træning, da de sideløbende skal gennemføre et rådgivningsforløb hos en landmand. Forløbet afsluttes med en eksamen, hvor holdet inddeles i tværfaglige grupper. Grupperne har et døgn til at udarbejde en klima-handlingsplan og en ESG-rapport for en landbrugskunde, og derefter skal den præsenteres for et panel, der består af fagrelevante interessenter fra branchen.

Hvad er ESG?

ESG rapporteringer er et krav til virksomheden og et værktøj, som skal bruges til at sikre en bæredygtig udvikling i virksomheden. E står for de miljømæssige forhold, hvor klimaet, natur og biodiversitet, vand og luftkvalitet i virksomheden skal beskrives. S står for de sociale forhold i virksomheden. Her skal husdyrenes sundhed og velfæld beskrives, men også arbejdsforhold og arbejdsmiljø samt socialt ansvar for medarbejderne skal nedfældes. Sidst, men ikke mindst, står G’et for virksomhedens ledelse og strategi.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.