Hans Gæmelke: Vi ønsker ikke en Naturnationalpark i Syddjurs Kommune

Formand Hans Gæmelke har sendt et åbent brev til Miljøminister Lea Wermelin, hvor han understreger, at landboforeningen ikke bakker op om udpegningen af en Naturnationalpark i Syddjurs Kommune.

"Vi ønsker ikke en Naturnationalpark. Vi har allerede Nationalpark Mols Bjerge, som vi er rigtig glade for".

Sådan indleder Hans Gæmelke det åbne brev, som han netop har sendt til Miljøminister Lea Wermelin, som i denne uge udpeger landets sidste Naturnationalparker.

Et af de områder, der er i spil, er ved Mols Bjerge og Kaløskovene i Syddjurs Kommune, og begge områder er beliggende i Nationalpark Mols Bjerge.

"Vi har allerede Nationalpark Mols Bjerge, som vi er rigtig glade for. De statslige arealer udgør en stor del af Nationalpark Mols Bjerges kerne. Hvis I vælger at tage de arealer ud af vores nationalpark for at omdanne arealerne til en Naturnationalpark, så mister Nationalpark Mols Bjerge ganske enkelt sin berettigelse, og det vil underminere forudsætningerne for at have en nationalpark på Djursland", påpeger Hans Gæmelke i det åbne brev.

Han skriver endvidere, at Djursland Landboforening har siden begyndelsen af Nationalpark Mols Bjerge haft en konstruktiv tilgang til projektet. Nationalpark Mols Bjerge har ligeledes fra starten ønsket lokalbefolkningens, herunder lodsejernes opbakning, så de også kunne tage ejerskab og få et tilhørsforhold til parken.

"Nationalpark Mols Bjerges historie om lokal involvering står i skærende kontrast til, hvordan Miljøministeriet i processen op til udpegningen på ingen måder har involveret lokalområdet. Der har været en smule information til borgerne, som er sket på et par vandringer i de respektive områder, men ellers er der ingen tanker om lokal organisering i forhold til en Naturnationalpar", skriver han.

Hans Gæmelke forsikrer, at et nej-tak til en Naturnationalpark er ikke et nej-tak til øget biodiversitet, da der allerede nu arbejdes med målrettede forbedringer af naturen i Nationalpark Mols Bjerge, og bestyrelsen i nationalparken, kommunen og de frivillige kræfter bag er opsatte på at udvikle Nationalpark Mols Bjerge.

"Hvis I vælger at udpege Mols Bjerge eller Kaløskovene til Naturnationalpark, så kan jeg være i tvivl om, hvorvidt vi som landboforening fortsat kan bakke op om Nationalpark Mols Bjerge. Vi kan ved en udpegning føle os nødsaget til at tage vores repræsentation gennem Landbrug & Fødevarer i Nationalpark Mols Bjerge op til revision", konstaterer Hans Gæmelke.

Det åbne brev kan læses i sin helhed på www.landboforening.dk

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.