Ribe Dyrskue: Regeringen udfordrer oppositionen og hest dyster mod raske unge folk

Når der fredag er dyrskue i Ribe, bliver det med flere nye underholdningsindslag. Regeringspartierne har blandt andet udfordret oppositionen til Gummistøvlekast og LandboUngdom trækker om kap mod en belgisk hest.

Politikere fra Venstre, Moderaterne og Socialdemokratiet stiller op i den efterhånden klassiske disciplin på Ribe Dyrskue, nemlig Gummistøvlekast. Oppositionen vil være repræsenteret af politikere fra Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

- Hvis man for et år siden havde foreslået den holdopdeling, så var det nok ikke faldet i god jord. Sådan kan tingene jo ændre sig, siger dyrskuets tovholder, Jens Christiansen, med et stort smil.

Hesteopvisning og underholdning

Hvem er stærkest og mest præcis? 6 raske folk fra LandboUngdom dyster mod en belgisk hest i præcision-træk og længde-træk. En anordning spændes for og skal først trækkes præcist 65 centimeter og derefter omkring 10 meter.

- Den Belgiske hest kommer fra Sanne og Bent Hoffmann og har bl.a. deltaget i DM i Pløjning. I år vil man også kunne se den i Børnedyrskuet, siger Irene Holm, som står for heste-udstillingen på Ribe Dyrskue.

Ud over trække-dysten vil der også være opvisning med Gittes Kuskeskole der stiller med omkring 10 ponyer og børn der kører med vogne. Gitte afholder blandt andet køre-lejre, hvor eleverne lærer at køre med vogn.

- Børnene kører selv rundt og det er ret godt klaret, for det er slet ikke nemt, siger Irene Holm.

Ribe Dyrskue afholdes fredag 28. juli kl. 9-16:30 på Hovedengen. Politiker-dysten finder sted kl. 12:30 inden VM i Gummistøvlekast mens heste-indslagene kan ses i den store ring fra kl. 13:45.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.