Ribe Dyrskue: Sol, dyr og folk i massevis

Da der fredag blev afholdt dyrskue på Hovedengen i Ribe, var der samlet 12.400 publikummer og 390 dyr. Begge tal er de højeste i dyrskuets 158 års lange historie.

Der var sommervejr og god stemning på Hovedengen i fredags. Det kølige og regnfulde vejr var for en dag skiftet ud med solskin og varme temperaturer. Det gode vejr lokkede mange besøgende til og allerede om formiddagen var dyrskuepladsen fuld af folk. Den store tilstrømning resulterede i en ny besøgsrekord, omend besøgstallet var næsten identisk med året forinden.

Det skriver Ribe Dyrskue i en pressemeddelelse.

- Rekorden fra sidste år har fået et lille nøk opad og det er ganske enkelt helt fantastisk. Vi har haft rigtig mange glade udstillere og besøgende i år. Opbakningen er stor fra alle sider, siger tovholder Jens Christiansen.

Sidste år overgik besøgstallet alle forventninger og endte på 12.300. Før det var 2015 det bedst besøgte år med 9.700 gæster.

Masser af dyr

Der var nok at se på for publikum, for dyrskuet bød på flere dyr til bedømmelserne end nogensinde før. 390 toptrimmede kvæg, heste, får, geder og kaniner deltog i konkurrencerne om de bedste placeringer og ærespræmier. Bedømmelserne stod på det meste af dagen, og til slut blev alle de bedste dyr præsenteret i ringen under Den Store Ærespræmieparade.

Ud over dyrene så stillede knap 100 erhvervsudstillere op med udstillinger af alt fra store nye landbrugsmaskiner til gamle smedeteknikker. I løbet af dagen var der også aktiviteter og underholdning for børn og voksne. Efter et års fravær kunne man for eksempel opleve grisevæddeløbet og så blev der vanen tro fundet to nye verdensmestre i gummistøvlekast.

Hovedengen holdte vand

I ugen op til skuet faldt store mængder regn, som begyndte at samle sig i store vandpytter rundt på dyrskuepladsen. Arrangørerne fik vandpytterne suget op og der blev lagt køreplader på pladsens mest benyttede veje. Længe så det ud til at dyrskuedagen også skulle blive våd og kold, men sådan gik det altså ikke.

- Det regnede så meget, at folk begyndte at spørge om dyrskuet ville blive aflyst. Så vendte vejret og i stedet fik vi den skønneste sommerdag. Man kan roligt sige, at vi har været snydeheldige, siger Jens Christiansen.

Selv om regnen gav arrangørerne udfordringer, så var skuet aldrig i nærheden af aflysning. Anderledes galt stod det til i 2021, hvor åen løb over sine bredder og store vandmængder langsomt steg ind over Hovedengen. Mange erhvervsudstillere stod dengang under vand og flere aktiviteter måtte flyttes til tørre områder.

Ser fremad mod næste år

Arrangørerne glæder sig over den positive udvikling både når det kommer til dyreudstillere, erhvervsudstillere og publikum. Dyrskuets historie går helt tilbage til det første skue i 1865 som også blev afholdt på Hovedengen. Som tingene ser ud nu, vil der også blive afholdt dyrskue i mange år fremover.

- Dyrskuet er et stykke levende kulturhistorie, som gerne skal fortsætte langt ud i fremtiden. Vi takker alle for den store opbakning og glæder os allerede til næste år, siger Jens Christiansen.

Ribe Dyrskue afholdes altid den sidste fredag i juli. Næste år bliver det den 26. juli.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.