Podcast: Kyllinger er ikke det rene pip

En arbejdsplads på landet: Tag med ud til kyllingeproducent Allan Wieck Hansen i Tjele og fjerkræslagteriet i Vinderup og hør, hvordan man producerer kyllinger.

Vil du lytte til vores podcasts fra din mobil, kan du finde dem her:
Spotify               Google Podcast (til android)          Apple Podcasts (til iPhone)   

 

Kylling er godt, kylling er sundt, jeg tror selv Sundhedsstyrelsen går ind for kylling, og selvfølgelig skal man kunne spise kylling på de danske middagsborde – også sikre kyllinger. 

Hvordan man producerer disse kyllinger, kan man høre meget mere om, når En arbejdsplads på Landet tager ud til kyllingeproducent Allan Wieck Hansen og tømmer kyllingehuset for 30.000 kyllinger en tidlig morgenstund.

 

Selv om portene til huset står på vid gab, løber kyllingerne ingen vegne i mørket, men venter, til den automatiske kyllingefanger løfter dem op i kasser, så de kan blive kørt på slagteriet i Vinderup.

Tv. Brian Møller Lauridsen og Allan Wieck Hansen. Foto: Frederik Thalbitzer

 

Her fortæller Klaus Sloth Pedersen om kyllingernes vej fra ankomst til pakkeri, mens Svend Christensen, der har været 46 år på slagteriet, perspektiverer tilbage til fordums tider, hvor 12 leverdamer tog indvoldene ud af kyllingerne med kniv og gaffel. I dag er de automatiseret.

Brian Møller Lauridsen, slagteriets forbindelse til landmændene, giver et indblik i planlægning af produktionen.

 

Spænd sikkerhedsbæltet, klik på linket og lyt til podcasten: Kyllinger er ikke det rene pip.