Bøffer og god karma sikrede borgerlig naturpakke

Med naturpakkens kvælstof-indrømmelser i form af en frivillig efterafgrødeordning til ca. 700 kr. pr. hektar er der sat punktum for balladen i blå blok, siger konservative Mette Abildgaard.

Alle ordførere fra de borgerlige partier havde ros til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens evner til at skabe et godt forhandlingsklima under forhandlingerne om naturpakken.

»Vi har en dygtig minister, som er god til at skabe et behageligt forhandlingsklima, og som gav partierne lyst til at mødes,« sagde den konservative miljøordfører Mette Abildgaard.

Punktum i ballade

Hun forsikrede, at der med naturpakken - set med Konservative øjne - nu er sat punktum for ufreden om landbrugspakken i den borgerlige lejr.

»Den sag er lukket nu. Vi fik mere, end vi havde bedt om. Nu har vi sikkerhed for, at landbrugspakken giver grønt plus i 2018,« konstaterede hun, da hun tidligere i dag var med til at præsentere den nye naturpakke.

En lille tillægsaftale

Med aftalen fik Det Konservative Folkeparti reelt den tillægsaftale til landbrugspakken, som partiet har efterlyst siden balladen om landbrugspakkens kvælstofregnskab tog fart.

Konkret fremgår det af naturpakken, at der skal tilføjes én yderligere kvælstofreducerende indsats: En frivillig tilskudsordning til efterafgrøder.

Den skal efter planen sikre, at landmændene frivilligt udlægger 66.000 hektar efterafgrøder svarende til en kvælstofreduktion på 200 tons N i 2017 og ca. 430 tons i 2018.

Det konservative krav var som udgangspunkt en kvælstofreduktion på 624 ton.

Tillid genoprettet

Mette Abildgaard understregede, at hun i forhandlingerne om naturpakken har haft et meget tillidsfuldt samarbejde med de øvrige borgerlige partier og ikke mindst med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Og det var ikke kun fordi han serverede mange gode bøffer ved forhandlingerne, understregede hun.

»Vi i har fået en minister, som vi har fuldstændig tillid til.«

700 kr. pr. hektar

Mette Abildgaard føler sig overbevist om, at den kommende efterafgrødeordning vil være interessant for landmændene.

»Jeg har bedt om ministeriets vurdering af, hvad der var realistisk, hvis det skulle være interessant for landmændene. Jeg mener, vi er landet på 700 kr. pr. hektar.

Mette Abildgaard tilføjer, at Konservative også står bag aftalens hensigtserklæring om, at naturpleje og naturforvaltning skal ind som et fag på landbrugsskolerne.

»Landmændene er jo store naturforvaltere. Derfor giver det rigtig god mening at styrke deres kompetencer på området.«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.